Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Δερμιτζάκης: Παράλογο να εμβολιστούν οι εκπαιδευτικοί – να αλλάξει η σύνθεση της Επιτροπής
[Protagon]: Δερμιτζάκης: Παράλογο να εμβολιστούν οι εκπαιδευτικοί – να αλλάξει η σύνθεση της Επιτροπής

[Protagon]: Δερμιτζάκης: Παράλογο να εμβολιστούν οι εκπαιδευτικοί – να αλλάξει η σύνθεση της Επιτροπής

Aνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων μαζί με το λιανεμπόριο, αλλά και της εστίασης σε τρεις εβδομάδες από σήμερα και μόνο σε εξωτερικούς χώρους, πρότεινε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, κατά τις οποίες αναφέρθηκε και στη σύνθεση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Οπως είπε ο κ. Δερμιτζάκης «ένας από τους λόγους που λέμε ότι είναι καλό να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες, είναι γιατί η διοχέτευση της δραστηριότητας των ανθρώπων είναι καλύτερο να γίνει συντεταγμένα και ελεγχόμενα, όπως το να πάει κάποιος να ψωνίσει σε ένα μαγαζί με ραντεβού, σε αντίθεση με το να βγει να πάει να δει τον φίλο του στο σπίτι».

«Το ίδιο λέω και για τα σχολεία. Οι έφηβοι δεν υπάρχει πιθανότητα να μην πάνε ο ένας στο σπίτι του άλλου. Πιστεύω ότι ταυτόχρονα με το λιανεμπόριο πρέπει να ανοίξουν και γυμνάσια και λύκεια, γιατί αν γίνονται μεταδόσεις μεταξύ των εφήβων, γίνονται ήδη. Δεν είναι καλύτερα να συναντιούνται στο σχολείο με μάσκες συντεταγμένα;» διερωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας:

«Η κινητικότητα από μόνη της παρόλο που έχει μια συσχέτιση με τις μεταδόσεις, δεν είναι πάντα το ίδιο. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι αύξηση κινητικότητας με δυσανάλογα μικρή αύξηση των μεταδόσεων. Οι νόμιμες δραστηριότητες ελέγχονται. Αυτές όμως που είναι άφαντες και παράνομες δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε».

Εστίαση σε τρεις εβδομάδες

Οσον αφορά την εστίαση, ο κ. Δερμιτζάκης σημείωσε ότι δεν πρέπει να τη συνδέουμε μόνο με τα μπαρ. «Εάν η εστίαση μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με θερμάστρες, τις οποίες διαθέτει ούτως ή άλλως λόγω των καπνιστών, μπορούμε να συζητήσουμε για το άνοιγμα της σε τρεις εβδομάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!