Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Der Spiegel: Οι Πράσινοι θέλουν να μπλοκάρουν την παράδοση υποβρυχίων στην Τουρκία
[Protagon]: Der Spiegel: Οι Πράσινοι θέλουν να μπλοκάρουν την παράδοση υποβρυχίων στην Τουρκία

[Protagon]: Der Spiegel: Οι Πράσινοι θέλουν να μπλοκάρουν την παράδοση υποβρυχίων στην Τουρκία

Οι Πράσινοι στη Γερμανία επιχειρούν να μπλοκάρουν την παράδοση των γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα του γνωστού περιοδικού Der Spiegel.

Το γερμανικό περιοδικό ανέφερε ότι οι Πράσινοι θα επιδιώξουν να σταματήσουν τις παραδόσεις υποβρυχίων στην Τουρκία που απορρέουν από την συμφωνία του 2009 και θα φέρουν το θέμα στο γερμανικό κοινοβούλιο και σε σχετική ψηφοφορία.

«Οι Πράσινοι», έγραψε το Spiegel, «θέτουν υπό πίεση την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση σε σχέση με αμφιλεγόμενες εξαγωγές όπλων» και, με το δεδομένο και των νέων προκλήσεων της Τουρκίας στη Μεσόγειο, θα επιδιώξουν να σταματήσουν την παράδοση γερμανικών υποβρυχίων στην Άγκυρα, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει.

«Το Κοινοβούλιο θα αποφασίσει σύντομα επί σχετικού αιτήματος προς την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, το οποίο οι Πράσινοι ενέκριναν εσωτερικά την περασμένη εβδομάδα», ανέφερε το περιοδικό.

Το Spiegel θύμισε επίσης ότι η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Γερμανίας έχει ήδη, εδώ και κάποια χρόνια, περιορίσει μεν σημαντικά τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία. Ωστόσο, σύμφωνα και με το economico.gr, συνεχίζεται κανονικά η παράδοση εξαρτημάτων για έξι υποβρύχια κατηγορίας 214 (τύπου “Παπανικολής”) από την Thyssenkrupp Marine Systems.

«Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση δικαιολογούσε διαχρονικά τις παραδόσεις, λέγοντας ότι η Γερμανία είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί με τις συναφθείσες συμβάσεις. Επιπλέον, το επιχείρημα είναι πως τα γερμανικά υποβρύχια δεν χρησιμοποιήθηκαν σε αμφισβητούμενες βάσει του Διεθνούς Δικαίου αποστολές της Τουρκίας, όπως αυτή στη Συρία, ή εναντίον της αντιπολίτευσης στη χώρα» σημείωσε το Spiegel, ενώ πρόσθεσε ότι τώρα η διαμάχη στη Μεσόγειο έχει αλλάξει την κατάσταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!