Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Δένδιας: Η Τουρκία απλώνει χέρι στα Βαλκάνια – Θα πάω στην Αγκυρα αν…
[Protagon]: Δένδιας: Η Τουρκία απλώνει χέρι στα Βαλκάνια – Θα πάω στην Αγκυρα αν…

[Protagon]: Δένδιας: Η Τουρκία απλώνει χέρι στα Βαλκάνια – Θα πάω στην Αγκυρα αν…

Την πλήρη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, καθώς και όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, επανέλαβε ο υπουργός Εξωερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη συνάντηση που είχε με τον σέρβο ομόλογό του, Νίκολα Σελάκοβιτς, στο Βελιγράδι.

Η Ελλάδα επιδιώκει τη συνεργασία και την ανάπτυξη όλων των χωρών της περιοχής. Στα Βαλκάνια πρέπει να χτίζονται δίαυλοι επικοινωνίας και συνεργασίας και όχι να καλλιεργείται η μισαλλοδοξία και ο θρησκευτικός φανατισμός, τόνισε ο κ. Δένδιας χωρίς να παραλείψει να κάνει αναφορά στην έντονη παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή, επιχειρώντας να επηρεάσει καταστάσεις και να αυξήσει την επιρροή της, με «όπλα» την οικονομία και τη θρησκεία.

Στο σημείο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την πρόθεσή του να επισκεφθεί την Τουρκία, αλλά -όπως εκ νέου υπογράμμισε- υπό προϋποθέσεις, εφόσον δηλ. σταματήσει η παραβατικότητα και η προκλητική συμπεριφορά της Αγκυρας.

Αναφερόμενος στην περιφερειακή συνεργασία, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι θα πρέπει να συμπεριλάβει όλες τις χώρες και στο πλαίσιο αυτό συμφώνησε με τον ομόλογό του στη διοργάνωση -όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες- τριμερούς συνόδου Ελλάδας – Σερβίας – Βόρειας Μακεδονίας στην Κέρκυρα.

Κατά τη συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών επισημάνθηκε ακόμη η ανάγκη για στενότερη συνεργασία σε όλους τους τομείς και η αποφασιστικότητα στην υλοποίηση των στόχων που τέθηκαν με την Κοινή Δήλωση που υπεγράφη στο πλαίσιο του 3ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας που συνήλθε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!