Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Δένδιας σε Σακελλαροπούλου: Στα όρια του παραλογισμού η προκλητικότητα της Τουρκίας
[Protagon]: Δένδιας σε Σακελλαροπούλου: Στα όρια του παραλογισμού η προκλητικότητα της Τουρκίας

[Protagon]: Δένδιας σε Σακελλαροπούλου: Στα όρια του παραλογισμού η προκλητικότητα της Τουρκίας

Η κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα προσεγγίζει σημεία παραλογισμού, παρατήρησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τον διάλογο που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία ενημέρωσε για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τις συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών.

«Οι υπογραφές των δυο συμφωνιών, με την Ιταλία και με την Αίγυπτο, αναδεικνύουν το ρόλο μας σαν παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή. Έρχονται να προστεθούν και στην αμυντική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι τρεις συμφωνίες σε έναν χρόνο, δεν ξέρω άλλη χώρα στον κόσμο που να το έχει κάνει αυτό», σημείωσε ο κ. Δένδιας.

Από την άλλη, όμως, υπογράμμισε, «προς Ανατολάς έχουμε την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα, η οποία οφείλω να πω προσεγγίζει και σημεία παραλογισμού. Είναι κρίμα διότι η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία εκπέμπει παντού λογική, σοβαρότητα, σεβασμό στο διεθνές Δίκαιο, σεβασμό στην ανάγκη για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας. Είναι κρίμα να έχουμε έναν γείτονα ο οποίος δεν προσλαμβάνει με τον ίδιο τρόπο την πραγματικότητα».

Με τη σειρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αφού επανέλαβε την αποφασιστικότητα της χώρας μας να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, τόνισε πως διάλογος υπό καθεστώς απειλών, εκφοβισμού και προκλήσεων δεν μπορεί να γίνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!