Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Δένδιας για την 47η επέτειο του «Αττίλα»: Οι προκλήσεις Ερντογάν δεν θα μείνουν αναπάντητες
[Protagon]: Δένδιας για την 47η επέτειο του «Αττίλα»: Οι προκλήσεις Ερντογάν δεν θα μείνουν αναπάντητες

[Protagon]: Δένδιας για την 47η επέτειο του «Αττίλα»: Οι προκλήσεις Ερντογάν δεν θα μείνουν αναπάντητες

Η Τουρκία οφείλει να σταματήσει άμεσα την προκλητική και παραβατική συμπεριφορά της και να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο, απάντησε στις μεγαλοστομίες Ερντογάν στα Κατεχόμενα το υπουργείο Εξωτερικών, στη σχετική ανακοίνωσή του με αφορμή την 47η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

«Με τη συμπλήρωση σήμερα 47 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, που οδήγησε στην παράνομη κατοχή άνω του ενός τρίτου της νήσου, αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους αντιστάθηκαν στον εισβολέα και ιδιαίτερα στους πεσόντες. Σύσσωμος ο Ελληνισμός συνεχίζει να ζει με το δράμα των χιλιάδων αγνοουμένων, εκτοπισμένων και εγκλωβισμένων στην Κύπρο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ που συνεχίζει:

«Η Ελλάδα σε απόλυτο συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία εργάζεται για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, λύση που θα βασίζεται στις σχετικές Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου. Μια Κύπρος ενωμένη στο πλαίσιο μιας δικοινοτικής διζωνικής Ομοσπονδίας.

Οι συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει η Τουρκία, καθώς και η σημερινή ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας, για την ανατροπή της προοπτικής αυτής μας βρίσκουν απολύτως αντίθετους και τις απορρίπτουμε στο σύνολό τους».

Οπως υπογραμμίζεται, «η συνέχιση των παράνομων ενεργειών, καθώς και των νέων εξαγγελιών από τουρκικής πλευράς καταπατούν τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και τις εκκλήσεις της Διεθνούς Κοινότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!