Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Δένδιας: Αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις με τον Αραβικό Σύνδεσμο
[Protagon]: Δένδιας: Αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις με τον Αραβικό Σύνδεσμο

[Protagon]: Δένδιας: Αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις με τον Αραβικό Σύνδεσμο

Πολύ θερμή υποδοχή επεφύλαξε την Τρίτη στο Κάιρο, ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αχμεντ Αμπούλ Γιτ, στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, με τον οποίο υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της Ελλάδας και του Αραβικού Συνδέσμου, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και όλα τα αραβικά κράτη .

Ο κ. Δένδιας, ξεκινώντας στα αραβικά την ομιλία του με τη φράση «Αγαπητέ φίλε, σε ευχαριστώ πολύ», τόνισε προς τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου ότι «η σημερινή υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας αποτελεί το επιστέγασμα των κοινών μας προσπαθειών, δημιουργεί τις βάσεις για την ενίσχυση των πολιτικών διαβουλεύσεων και ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μεταξύ του Αραβικού Συνδέσμου και της Ελλάδας, καθώς επίσης και μεταξύ της Ελλάδας και των αραβικών κρατών».

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι «η Ελλάδα διατηρεί παραδοσιακά πολύ στενές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο. Είναι χάρη στους Αραβες δασκάλους που έργα αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων γίνανε γνωστά στη Δύση. Οι Έλληνες μελέτησαν εδώ στην Αίγυπτο» και προσέθεσε ότι «η Ελλάδα πάντα υποστήριξε την επιθυμία του αιγυπτιακού λαού για ανεξαρτησία και ευημερία».

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας έστειλε ακόμη μηνύματα σε χώρες της περιοχής, τονίζοντας ότι «σήμερα με τον Αραβικό Σύνδεσμο, αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις, με χώρες της περιοχής μας και έθνη που δεν ανήκουν στον Αραβικό Σύνδεσμο, αλλά μέσω των ενεργειών τους, αποτελούν μία πολύ σοβαρή απειλή στην σταθερότητα της περιοχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!