Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Δεν θα κάνει τη δεύτερη δόση του AstraZeneca o Μάριο Ντράγκι
[Protagon]: Δεν θα κάνει τη δεύτερη δόση του AstraZeneca o Μάριο Ντράγκι

[Protagon]: Δεν θα κάνει τη δεύτερη δόση του AstraZeneca o Μάριο Ντράγκι

Ήταν 30 Μαρτίου όταν ο Μάριο Ντράγκι, πρωθυπουργός της Ιταλίας, περίμενε υπομονετικά με τη σύζυγό του να εμβολιαστούν με το σκεύασμα των Οξφόρδης/AstraZeneca κατά της Covid-19. Και είναι τώρα που δηλώνει ότι το επαναληπτικό εμβόλιο δεν θα το κάνει με το ίδιο, αλλά θα προτιμήσει τη λεγόμενη «μεικτή μέθοδο».

Οπως ανέφερε ο 73ετής πολιτικός την Παρασκευή, η πρώτη δόση του είχε χορηγηθεί με Astrazeneca αλλά για την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου θα του χορηγηθεί διαφορετικό σκεύασμα.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας επανάλαβε ότι βάσει των τελευταίων αποφάσεων της κυβέρνησής του και της επιτροπής επιστημόνων που τη συμβουλεύει, το εμβόλιο Astrazeneca πρέπει να χορηγείται, πλέον, μόνον σε πολίτες 60 ετών και άνω. Το ίδιο ισχύει και στην Ελλάδα, όπου όμως η σύσταση είναι όσοι έλαβαν την πρώτη με το συγκεκριμένο σκεύασμα να κάνουν και τη δεύτερη με το ίδιο.

Με βάση τις οδηγίες στην Ιταλία, οι πολίτες μικρότερης ηλικίας που θέλουν να λάβουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, με σκεύασμα της Astrazeneca, θα πρέπει να εξασφαλίσουν την άδεια του γιατρού τους και να υπογράψουν δήλωση με την οποία δηλώνουν ότι έχουν πληροφορηθεί αναλυτικά, σχετικά με την επιλογή τους .

Ο Μάριο Ντράγκι θέλησε και πάλι να υπογραμμίσει ότι η μέθοδος του λεγόμενου «μεικτού εμβολιασμού», είναι απόλυτα ασφαλής και ότι οι Ιταλοί και ξένοι κάτοικοι της χώρας πρέπει να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!