Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Δεν πέρασε της Μέρκελ: Διχασμένοι οι «27» για τη σύνοδο ΕΕ – Πούτιν
[Protagon]: Δεν πέρασε της Μέρκελ: Διχασμένοι οι «27» για τη σύνοδο ΕΕ – Πούτιν

[Protagon]: Δεν πέρασε της Μέρκελ: Διχασμένοι οι «27» για τη σύνοδο ΕΕ – Πούτιν

Ηταν μια ήττα για την Ανγκελα Μέρκελ. Το Βερολίνο αλλά και το Παρίσι, ήθελαν διακαώς μια Σύνοδο της ΕΕ με τη Ρωσία για να λυθούν μια σειρά από ζητήματα, όμως οι 27 δεν συμφώνησαν σε αυτό κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες· αντιδράσεις υπήρξαν κυρίως από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ που εξακολουθούν να βλέπουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν ως το απόλυτο κακό.

Αργά τη νύχτα, αφού ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, η καγκελάριος της Γερμανίας είπε σε δημοσιογράφους ότι έγινε «πολύ διεξοδική συζήτηση», η οποία «δεν ήταν εύκολη», όπως αναγνώρισε, μετά τη γαλλογερμανική πρόταση να οργανωθεί αυτή η σύνοδος. «Δεν κατέστη δυνατό να συμφωνήσουμε σήμερα ότι πρέπει να συγκαλέσουμε άμεσα σύνοδο», είπε.

«Προσδιορίσαμε ξανά ποιες είναι οι προϋποθέσεις με τις οποίες θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε και να επικοινωνούμε πιο στενά με τη Ρωσία», πρόσθεσε η Ανγκελα Μέρκελ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Λιθουανίας, ο Γκιτάνας Ναουσέντα, εξήγησε ότι «είναι ακόμη πολύ νωρίς, διότι ως τώρα δεν βλέπουμε κάποια ριζική αλλαγή στη συμπεριφορά του Βλαντίμιρ Πούτιν». «Το να δεσμευθούμε χωρίς καμία κόκκινη γραμμή, χωρίς κανένα προαπαιτούμενο, θα έστελνε πολύ άσχημο μήνυμα», έκρινε ο Λιθουανός.

Η Μέρκελ μολαταύτα σημείωσε πως είναι «σημαντικό ο διάλογος να συνεχιστεί και θα εργαστούμε για τη μορφή που θα πάρει αυτός ο διάλογος». Προσωπικά η γερμανίδα καγκελάριος ήθελε «πιο τολμηρό» αποτέλεσμα, κατέληξε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!