Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: «Δεν νοείται πυροσβέστης, στρατιώτης, γιατρός, εκπαιδευτικός να μην είναι εμβολιασμένος»
[Protagon]: «Δεν νοείται πυροσβέστης, στρατιώτης, γιατρός, εκπαιδευτικός να μην είναι εμβολιασμένος»

[Protagon]: «Δεν νοείται πυροσβέστης, στρατιώτης, γιατρός, εκπαιδευτικός να μην είναι εμβολιασμένος»

Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών μίλησε την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Αφού χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ανήγαγε τον εμβολιασμό ως πρώτη εθνική η προτεραιότητα στην χώρα -τονίζοντας ότι και οι υπόλοιποι πολιτικοί παράγοντες πρέπει να σταθούν σε αυτό- ο κ. Τζανάκης επέμεινε ότι πρέπει να πάμε σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούςμ καθώς και να υπάρχει διαχείριση των φόβων όσων ακόμα το σκέφτονται και διστάζουν.

Στο ίδιο πλαίσιο ο καθηγητής πρότεινε «να μπουν στο παιχνίδι» οι οικογενειακοί γιατροί για να βοηθήσουν σε αυτή την διαχείριση και την επιτάχυνση των εμβολιασμών, καθώς όπως είπε, πρόκειται για οικεία πρόσωπα και τα άτομα νιώθουν εμπιστοσύνη.

Ο κ. Τζανάκης στάθηκε στην υποχρεωτικότητα των εμβολίων ειδικότερα για τον στενό κρατικό πυρήνα που είναι κρίσιμος για τις υπηρεσίες της χώρας. «Δεν νοείται πυροσβέστης, στρατιώτης, γιατρός , εκπαιδευτικός να μην είναι εμβολιασμένος», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Οσο για την κουβέντα περί προνομίων για τους εμβολιασθέντες, σημείωσε πως ο ίδιος δεν προτιμά τον όρο «προνόμια», κάνοντας λόγο για «διαφορετική συμπεριφορά» προς τους εμβολιασμένους με δεδομένο, όπως είπε, ότι δεν κουβάλανε κίνδυνο για τους υπόλοιπους.

Η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση αμέσως μόλις ανοίξει -εντός του τρέχοντος μηνός- η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια και για τις ηλικίες 18 έως 24.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!