Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Δεν χρειάζεται συντήρηση σε βαθιά ψύξη το εμβόλιο της Pfizer
[Protagon]: Δεν χρειάζεται συντήρηση σε βαθιά ψύξη το εμβόλιο της Pfizer

[Protagon]: Δεν χρειάζεται συντήρηση σε βαθιά ψύξη το εμβόλιο της Pfizer

Το εμβόλιο της Pfizer δεν είναι απαραίτητο να διατηρείται σε βαθιά κατάψυξη, σύμφωνα με νέα αποτελέσματα τα οποία διευκολύνουν την διανομή σε νοσοκομεία, φαρμακεία και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Η εταιρεία, όπως αναφέρουν οι Financial Times , παρέδωσε στις αμερικανικές εποπτικές Αρχές στοιχεία για τη σταθερότητα του εμβολίου που δείχνουν ότι οι δόσεις μπορούν να διατηρούνται σε ένα τυπικό ιατρικό ψυγείο σε θερμοκρασίες -15 έως -25 βαθμούς Κελσίου για μέχρι και δύο εβδομάδες. Αρχικά η εταιρεία απαιτούσε την αποθήκευση σε θερμοκρασίες -60 με -80 βαθμούς Κελσίου, οι οποίες χρειάζονται ειδικές εγκαταστάσεις

Η δυνατότητα αποθήκευσης σε σχετικά υψηλότερες θερμοκρασίες θα δώσει στα εμβολιαστικά κέντρα μεγαλύτερη ευελιξία, την ώρα που η εταιρεία αναζητά τρόπους που θα κάνουν το εμβόλιο της πιο εύκολο στη μεταφορά και τη χρήση, ανέφερε σχετικά ο επικεφαλής της BioNTech Ουγούρ Σαχίν.

Το εμβόλιο της Pfizer ήταν το πρώτο που εγκρίθηκε στη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη στο τέλος του Δεκεμβρίου του 2020. Ωστόσο η απαίτηση της φαρμακευτικής εταιρείας για συντήρηση σε βαθιά ψύξη έκανε πιο δύσκολη την τη μεταφορά τουμ ειδικά σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν παρόμοιες εξειδικευμένες υποδομές.

Από τα άλλα εμβόλια που έχουν εγκριθεί ή θα εγκριθούν και χρησιμοποιούν τεχνολογία του mRNA, αυτό της Moderna μπορεί να διατηρηθεί σε ένα κανονικό ψυγείο, όπως τα οικιακά, σε θερμοκρασίες 2 με 8 βαθμών Κελσίου για 30 ημέρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!