Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Δεύτερη παράταση της τοπικής καραντίνας στην Ξάνθη
[Protagon]: Δεύτερη παράταση της τοπικής καραντίνας στην Ξάνθη

[Protagon]: Δεύτερη παράταση της τοπικής καραντίνας στην Ξάνθη

Λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων στην περιοχή της περιφέρειας Ξάνθης και με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, αποφασίστηκε η παράταση ισχύος των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου, Αβδήρων, που βρίσκονται στην Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η δεύτερη παράταση της τοπικής καραντίνας γίνεται για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου Covid-19.

Μέχρι στιγμής, πάντως, κυβέρνηση και υγειονομικές αρχές ελέγχουν πλήρως την κατάσταση στα νησιά και την Αττική, το ίδιο όμως δεν συμβαίνει με τη Θράκη, όπου σε σχεδόν καθημερινή βάση καταγράφονται πολλαπλά κρούσματα.

Συγκεκριμένα, ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα:

● Η προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ θα γίνεται κατόπιν ραντεβού

● Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα

Επιπλέον, απαγορεύονται οι ιδιωτικές και δημόσιες συναθροίσεις άνω των οκτώ ατόμων.

Αρμόδια για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων είναι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τα εν λόγω περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν για επτά (7) ημέρες, από την 03-07-2020 και ώρα 06:00 έως και την 06:00 ώρα της 10-07-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!