Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Deal 584 εκατ. στις Ασφάλειες: Η NN εξαγόρασε την MetLife σε Ελλάδα-Πολωνία
[Protagon]: Deal 584 εκατ. στις Ασφάλειες: Η NN εξαγόρασε την MetLife σε Ελλάδα-Πολωνία

[Protagon]: Deal 584 εκατ. στις Ασφάλειες: Η NN εξαγόρασε την MetLife σε Ελλάδα-Πολωνία

Tην απόκτηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της MetLife στην Πολωνία και στην Ελλάδα, έναντι τιμήματος 584 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε η ολλανδική ΝΝ Η απόκτηση θα ενδυναμώσει περαιτέρω τις ηγετικές θέσεις της ΝΝ στις αγορές αυτές, ενισχύοντας τη θέση της στον κλάδο ζωής και συντάξεων στην Πολωνία, καθώς και δημιουργώντας την ηγέτιδα ασφαλιστική εταιρία στην Ελλάδα.

Με την κίνηση αυτή του ολλανδικού Ομίλου ενισχύεται περαιτέρω η ηγετική του θέση σε δύο ελκυστικές ευρωπαϊκές αγορές με προοπτική ανάπτυξης, με την προσθήκη ισχυρών και κερδοφόρων επιχειρήσεων και δημιουργώντας συνέργειες, ενώ ενδυναμώνονται οι τρέχουσες κορυφαίες θέσεις στην Πολωνία στην αγορά ζωής και σύνταξης και δημιουργείται η Νο1 ασφαλιστική εταιρία ζωής στην Ελλάδα.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ολλανδικού ομίλου, η ΝΝ θα καταστεί ηγέτιδα στα ομαδικά προγράμματα υγείας και επένδυσης και θα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο υγείας και ατυχημάτων που διαθέτει στην Ελλάδα. Η συμφωνία περιλαμβάνει ένα δίκτυο με περισσότερους από 400 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, προσθέτοντας έτσι πάνω από 50% δυναμικό στο υφιστάμενο δίκτυό της. Το 2020 ο όμιλος ΝΝ επένδυσε στην ελληνική αγορά 20 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης της κεφαλαιακής θέσης της NN Hellas. Τον Μάρτιο του 2021 ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου ζωής της Eurolife Cyprus LTD προς την NN Hellas, βάσει της σύμβασης που είχε υπογραφεί μεταξύ των δύο μερών στις 21 Φεβρουαρίου 2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!