Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Covid-19: Πωλήτρια στην αγορά της Γουχάν ο «ασθενής μηδέν»
[Protagon]: Covid-19: Πωλήτρια στην αγορά της Γουχάν ο «ασθενής μηδέν»

[Protagon]: Covid-19: Πωλήτρια στην αγορά της Γουχάν ο «ασθενής μηδέν»

Το πρώτο κρούσμα της λοίμωξης Covid-19 εντοπίστηκε σε μια πωλήτρια που εργαζόταν στην αγορά της Γουχάν στην Κίνα και όχι σε λογιστή που δεν συνδεόταν με την εν λόγω αγορά. Αυτό ενισχύει τα σενάρια ότι ο νέος κορονοϊός ενδεχομένως να μη διέρρευσε από εργαστήριο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Science.

Τα συμπτώματα του λογιστή, που πιστεύεται ότι είναι το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού, σύμφωνα και με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ξεκίνησαν στην πραγματικότητα στις 16 Δεκεμβρίου και όχι στις 8 Δεκεμβρίου, όπως είχε αναφερθεί αρχικά, επεσήμανε ο Μάικλ Γουόρομπι, επικεφαλής του τμήματος Εξελικτικής Βιολογίας στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Η σύγχυση προκλήθηκε λόγω ενός οδοντιατρικού προβλήματος που αντιμετώπισε ο 41χρονος άνδρας. «Τα συμπτώματά του εμφανίστηκαν έπειτα από πολλά κρούσματα σε εργαζόμενους στην αγορά της Γουχάν, γεγονός που καθιστά μια πωλήτρια, που εργαζόταν σε ψαράδικο, το πρώτο γνωστό κρούσμα, με τα συμπτώματα να εμφανίζονται σε αυτή στις 11 Δεκεμβρίου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εξάλλου, οι πρώτοι ασθενείς με συμπτώματα επίσης συνδέονταν με τη συγκεκριμένη αγορά και με το δυτικό τμήμα της, όπου κρατούνταν σε κλουβιά νυκτερευτές (σκύλοι-ρακούν).

Σύμφωνα με τον Γουόρομπι, το γεγονός αυτό καθώς και η ανάλυση όλων των πρώτων κρουσμάτων της Covid-19 στη Γουχάν, στηρίζουν ξεκάθαρα τη θεωρία ότι ο νέος κορονοϊός προήλθε από τα ζώα.

Ερωτηθείς από τους New York Times ο Πίτερ Νταζάκ, μέλος της ομάδας ειδικών του ΠΟΥ, η οποίοι είχαν μεταβεί στη Γουχάν τον Ιανουάριο του 2021 για να ερευνήσουν την προέλευση της πανδημίας, παραδέχθηκε ότι «η ημερομηνία της 8ης Δεκεμβρίου ήταν λάθος».

Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, η προέλευση του ιού SARS-CοV-2 παραμένει μυστήριο, ελλείψει ξεκάθαρων αποδείξεων, και πηγή μεγάλης έντασης μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ.

Κοινή έκθεση της Κίνας και του ΠΟΥ, ανέφερε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι ο ιός να μεταδόθηκε στους ανθρώπους μέσω των ζώων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!