Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: COVID-19: Με διαδικασία εξπρές τα νέα εμβόλια για τις μεταλλάξεις
[Protagon]: COVID-19: Με διαδικασία εξπρές τα νέα εμβόλια για τις μεταλλάξεις

[Protagon]: COVID-19: Με διαδικασία εξπρές τα νέα εμβόλια για τις μεταλλάξεις

Με εργαστηριακά πειράματα και όχι με κλινικές μελέτες στον πληθυσμό απαντούν δύο από τις μεγαλύτερες παραγωγούς εμβολίου για τον κορονοϊό στο μεγάλο ερώτημα που τίθεται παγκοσμίως για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στις μεταλλάξεις.

Pfizer/BioNTech (εδώ ) και Moderna (εδώ ) έχουν δοκιμάσει στο εργαστήριο τα εμβόλιά τους και διαβεβαιώνουν ότι φαίνονται να έχουν αποτελεσματικότητα στις πιο συχνές μεταλλάξεις, της Βρετανίας και της Νότιας Αφρικής. Οχι όμως αρκετή…

Οι ανακοινώσεις από τη Moderna και τις Pfizer/BioNTech, όπως γράφουν οι New York Times (NYT), παραδέχονται πως πλέον ο κορονοϊός μεταλλάσσεται πιο γρήγορα από ό,τι αρχικά είχε εκτιμήσει η επιστημονική κοινότητα. Κάτι που ενδέχεται να τον βοηθήσει να ξεφύγει από τα εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί σε όλο τον κόσμο.

Και οι δύο εταιρείες, που τα εμβόλιά τους έχουν εγκριθεί και κυκλοφορούν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), δηλώνουν ότι είναι αποτελεσματικά για τις δύο βασικές μεταλλάξεις, όμως περισσότερο αποτελεσματικά στο βρετανικό στέλεχος και λιγότερο σε αυτό της Νοτίου Αφρικής, το οποίο είναι πιο ικανό να διαφεύγει των αντισωμάτων.

Νέος τύπος… προληπτικά

Ετσι, η Moderna ανακοίνωσε ότι για προληπτικούς λόγους ξεκίνησε να δημιουργεί ένα νέο τύπο εμβολίου, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως ενισχυτική δόση σε όσους έχουν κάνει την πρώτη ή ακόμα και τη δεύτερη δόση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!