Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Covid-19: Aπό το «Kung Flu» του Τραμπ στο «Ανοίξτε την πόρτα του Φορτ Ντέτρικ»
[Protagon]: Covid-19: Aπό το «Kung Flu» του Τραμπ στο «Ανοίξτε την πόρτα του Φορτ Ντέτρικ»

[Protagon]: Covid-19: Aπό το «Kung Flu» του Τραμπ στο «Ανοίξτε την πόρτα του Φορτ Ντέτρικ»

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω συμπεραίνεται πως ο πόλεμος πληροφόρησης (και παραπληροφόρησης) όσον αφορά την προέλευση του κορονοϊού εξακολουθεί να μαίνεται με αμείωτη ένταση στη διεθνή σκηνή. Oμως το εν λόγω «W» δεν είναι η μητρόπολη Wuhan της Κίνας αλλά η πολιτεία Wisconsin των ΗΠΑ και η ιδιαίτερα λεπτομερής επιστολή στην οποία γίνεται αναφορά για αυτήν την μυστηριώδη έξαρση πνευμονίας δεν προήλθε τους δημοσιογράφους της Washington Post ή των New York Times αλλά από τον πρέσβη της Κίνας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Επιπρόσθετα, αποδέκτες αυτής της τελευταίας εκδοχής της θεωρίας περί διαρροής του κορονοϊού από κάποιο (αμερικανικό στην προκειμένη περίπτωση) εργαστήριο, «δεν είναι το ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι που ζουν στη Δύση, αλλά οι 6,9 δισεκατομμύρια άνθρωποι που ζουν αλλού στον κόσμο», εξηγεί η βρετανική Telegraph σε δημοσίευμά της, προειδοποιώντας πως πολλοί από τους δισεκατομμύρια μη Δυτικούς την αποδέχονται δίχως δεύτερη σκέψη.

Με μία επιστολή 1.100 λέξεων που τιτλοφορείται «Θολά Σημεία όσον αφορά το Φορτ Ντέτρικ» οι Κινέζοι απαιτούν την απρόσκοπτη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας στα υψίστης ασφαλείας βιοϊατρικά εργαστήρια της στρατιωτικής βάσης που βρίσκεται στο Μέριλαντ (άλλοτε κέντρο του προγράμματος βιολογικών όπλων των ΗΠΑ) καθώς επίσης και στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας. Στην κινεζική επιστολή δεν αναφέρεται ρητώς πως ο κορονοϊός διέρρευσε από κάποιο αμερικανικό εργαστήριο – «αυτό θα ήταν παρατραβηγμένο», γράφει η Telegraph.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!