Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Χρυσοχοΐδης στον Guardian: Η Λέσβος θα «αδειάσει» από πρόσφυγες μέχρι το Πάσχα
[Protagon]: Χρυσοχοΐδης στον Guardian: Η Λέσβος θα «αδειάσει» από πρόσφυγες μέχρι το Πάσχα

[Protagon]: Χρυσοχοΐδης στον Guardian: Η Λέσβος θα «αδειάσει» από πρόσφυγες μέχρι το Πάσχα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας την Δευτέρα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, είπε πως σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, σχεδόν οι μισοί από τους πρόσφυγες που έχουν ξεμείνει στη Λέσβο θα φύγουν από το νησί μέχρι τα Χριστούγεννα και οι υπόλοιποι μέχρι το Πάσχα.

Μία ημέρα μετά, o Guardian σε άρθρο της ανταποκρίτριας του στην Αθήνα Ελένα Σμιθ και του Φίλιπ Ολτερμαν, φιλοξενεί δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη, σύμφωνα με τις οποίες το νησί της Λέσβου θα αδειάσει από πρόσφυγες μέχρι το ερχόμενο Πάσχα.

Ο υπουργός παράλληλα χαιρετίζει την προσφορά της Γερμανίας να δεχτεί 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μόρια. «Είναι πολύ γενναιόδωρο, πολύ γενναίο» σχολίασε χαρακτηριστικά για τη χειρονομία της Γερμανίας. «Σε όλη την Ευρώπη, οι χώρες έχουν τα δικά τους εσωτερικά πολιτικά προβλήματα σε αυτό το ζήτημα, αλλά πιστεύω επίσης ότι (τα κράτη της ΕΕ) μπορούν να δουν ότι προστατεύουμε τα σύνορα του μπλοκ, έχουμε ελαχιστοποιήσει πολύ τις ροές» συμπλήρωσε.

Ειδικότερα, μετά τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν την περιβόητη εγκατάσταση στη Μόρια την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε ο Guardian, ο υπουργός δήλωσε ότι τα σχέδια θα επιταχυνθούν για την αποσυμφόρηση του νησιού.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο Καρά Τεπέ

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, τους τελευταίους μήνες οι πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο έχουν μειωθεί από 23.000 σε 12.000.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!