Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Χρυσοχοΐδης: Οι Γκεστάπο στις σχολές βιάζουν το Κράτος Δικαίου
[Protagon]: Χρυσοχοΐδης: Οι Γκεστάπο στις σχολές βιάζουν το Κράτος Δικαίου

[Protagon]: Χρυσοχοΐδης: Οι Γκεστάπο στις σχολές βιάζουν το Κράτος Δικαίου

Για αντιδημοκρατικά φαινόμενα βίας και ανομίας των «τραμπούκων» στα ελληνικά πανεπιστήμια που πρέπει να τελειώσουν, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης προκειμένου να προστατευτεί η ακαδημαϊκή ελευθερία, υπεραμυνόμενος των ρυθμίσεων για σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας ως μοναδικής, όπως είπε, «ρεαλιστικής λύσης» στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα.

Διανθίζοντας την ομιλία του με πολλούς χαρακτηρισμούς –«Γκεστάπο» στις σχολές, «βιάζουν το Κράτος Δικαίου» κ.λπ.– ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι «πρέπει να έχουμε το θάρρος να λύσουμε το πρόβλημα, γιατί δεν το αντέχει η δημοκρατική μας συνείδηση, η κοινωνική μας ευαισθησία και η αποστολή μας».

Μίλησε για αδιανόητο καθεστώς ανελευθερίας από παραβατικές μειοψηφίες που «βιάζουν το Κράτος Δικαίου», ενώ αποκρούοντας τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης (πλην της Ελληνικής Λύσης, που ως γνωστόν απαιτεί ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. με εκπαίδευση λοκατζήδων στα ΑΕΙ), ο υπουργός επανέλαβε ότι δεν πρόκειται για ιδεολογική κυβερνητική επιλογή, αλλά για την ύστατη καταφυγή.

«Ποιο δικαίωμα παραβιάζει η παρουσία της αστυνομίας όταν ήδη παραβιάζεται η ελευθερία της έκφρασης; Οι χωροφύλακες της ελεύθερης έκφρασης, οι Γκεστάπο στις σχολές, είναι οι τραμπούκοι που άλλοι τους ανέχονται, άλλοι τους θωπεύουν και άλλοι τους φοβούνται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!