Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Χωρίς ιάπωνες μαθητές η λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού
[Protagon]: Χωρίς ιάπωνες μαθητές η λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού

[Protagon]: Χωρίς ιάπωνες μαθητές η λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού

Ο κορονοϊός «χτύπησε» και την Ολυμπιακή Φλόγα. Χωρίς ιάπωνες μαθητές θα γίνουν η λαμπαδηδρομία στο ελληνικό έδαφος και η τελετή παράδοσης της Φλόγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο στους διοργανωτές των αγώνων του Τόκιο.

Συγκεκριμένα, 18 μαθητές από γυμνάσια της Ιναζάουα, αδελφής πόλης με την Αρχαία Ολυμπία, θα έρχονταν στη χώρα για να πάρουν μέρος στη λαμπαδηδρομία, που θα ξεκινήσει στις 12 Μαρτίου. Η επιδημία, όμως, άλλαξε τα σχέδια και το ταξίδι τους ακυρώθηκε.

Σημειώνεται ότι αυτή η πόλη έχει στείλει μαθητές της στις λαμπαδηδρομίες όλων των Ολυμπιακών Αγώνων, ξεκινώντας από την Αθήνα το 2004.

Αντίστοιχα, στο πλαίσιο της ανταλλαγής μαθητών των δύο πόλεων, έλληνες μαθητές από την Ολυμπία προγραμματίζεται να μεταβούν στην Ιναζάουα στις 6 Απριλίου για να πάρουν μέρος στη λαμπαδηδρομία επί ιαπωνικού εδάφους.

Υπενθυμίζεται ότι στη λαμπαδηδρομία, στο ελληνικό σκέλος, θα συμμετάσχει και ο κινηματογραφικός Λεωνίδας των «300», Τζέραρντ Μπάτλερ, ο οποίος θα μεταφέρει τη δάδα στις 14 Μαρτίου, στη Σπάρτη.

Οι ιάπωνες διοργανωτές της λαμπαδηδρομίας ανακοίνωσαν επίσης ότι θα μειώσουν τον αριθμό των ατόμων που θα αποτελούν την αντιπροσωπεία τους στην Ολυμπία, ενώ σκέφτονται να μικρύνουν και τη διαδρομή που θα ακολουθήσει η Φλόγα στην Ιαπωνία, όπου θα ξεκινήσει το ταξίδι της από τη Φουκουσίμα, στις 26 Μαρτίου.

Η Φλόγα θα παραδοθεί στους Ιάπωνες στις 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου θα φτάσει στις 20 Μαρτίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!