Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Χωρίς εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ
[Protagon]: Χωρίς εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ

[Protagon]: Χωρίς εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ

Με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Υγείας, προβλέπεται για πρώτη φορά, όπως αναφέρει στέλεχος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), να μην συμπεριλαμβάνεται στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ εκπρόσωπος του θεσμικού φορέα των γιατρών.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ συμμετέχει ένα γιατρός, ο οποίος όμως δεν εκπροσωπεί κανέναν θεσμικό φορέα.

«Είναι πρωτοφανές, ο μοναδικός οργανισμός Δημόσιας Υγείας να μην εκπροσωπείται θεσμικά από τους γιατρούς. Αυτό δείχνει την εκτίμηση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στην προσφορά του ιατρικού σώματος, ειδικά σε αυτή τη φάση της πανδημίας που έχει επιστρατεύσει και τους ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ», αναφέρει στο Protagon ο Γιώργος Ελευθερίου, γενικός γραμματέας του ΠΙΣ.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΠΙΣ σε επιστολή που έστειλε στην διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη, «η απουσία εκπροσώπου του ΠΙΣ στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ δημιουργεί ένα ανυπέρβλητο κενό, καθώς τα θέματα άσκησης ιατρικής πράξεως είναι πολυσύνθετα, εξειδικευμένα και δυσνόητα στην πλειονότητα των περιπτώσεων».

Διευκρινίζεται ότι στο νέο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ υπάρχουν εκπρόσωποι από τη φαρμακοβιομηχανία, τους εργαζομένους, του φαρμακοποιούς, όχι όμως από θεσμικό όργανο των γιατρών.

Ολόκληρη η επιστολή του ΠΙΣ προς την πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

«Η υπουργική απόφαση Υ.Ο.Δ.Δ. 213 (18/03/2021) για μη εκπροσώπηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ μεσούσης της πανδημίας, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το πώς η πολιτεία αντιλαμβάνεται μείζονα ζητήματα χάραξης πολιτικών δημόσιας υγείας σε εποχή οξείας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!