Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Χιλιάδες κροτίδες μετέφερε κρυφά το λεωφορείο που κάηκε στη Βουλγαρία
[Protagon]: Χιλιάδες κροτίδες μετέφερε κρυφά το λεωφορείο που κάηκε στη Βουλγαρία

[Protagon]: Χιλιάδες κροτίδες μετέφερε κρυφά το λεωφορείο που κάηκε στη Βουλγαρία

Λεπτομέρειες που δείχνουν ότι πίσω από την τραγωδία των 46 νεκρών από τη Βόρεια Μακεδονία έξω από τη Σόφια υπήρχε εγκληματική ανευθυνότητα έρχονται στο φως ενώ οι δύο χώρες είναι μουδιασμένες από όσα συνέβησαν.

Δημοσίευμα του ιστότοπου infomax.mk στη Βόρεια Μακεδονία αναφέρει ότι το λεωφορείο κάηκε ολοσχερώς μέσα σε λιγότερο από δύο με τρία λεπτά, γεγονός που εξηγεί τον μεγάλο αριθμό των νεκρών.

Η βουλγαρική αστυνομία εκτιμά ότι η φωτιά ξεκίνησε στο μπροστινό μέρος του λεωφορείου, πιθανόν από κάποια πρόσκρουση.

Η ιστοσελίδα προσθέτει (χωρίς να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση) ότι εκεί υπήρχε παράνομη δεξαμενή πετρελαίου χωρητικότητας 1.000 λίτρων, που συνέβαλε καθοριστικά στην τραγωδία.

Τα λεωφορεία από την Τουρκία στη Βόρεια Μακεδονία έχουν δύο επιλογές για την διαδρομή, είτε μέσω Ελλάδας που είναι πιο σύντομη και πιο ασφαλής, είτε μέσω Βουλγαρίας που είναι κατά 1,5 ώρα πιο αργή. Επειδή το κόστος του ταξιδιού είναι μεγάλο (αν υπολογίσουμε τα φτηνά εισιτήρια των επιβατών, τα καύσιμα, τους μισθούς), τα λεωφορεία επιδίδονται λαθρεμπόριο καυσίμων για να καλύψουν τις ζημιές, εξηγεί η ιστοσελίδα.

Η εταιρεία μάλιστα στην οποία ανήκε το μοιραίο λεωφορείο, η Besa Trans, είχε αντιμετωπίσει τέσσερις φορές πρόστιμο για την παραβίαση των μέτρων κατά της πανδημίας, καθώς βρέθηκε να μεταφέρει περισσότερους επιβάτες από το επιτρεπόμενο. Η Infomax προσθέτει ότι οι οδηγοί δεν είχαν άδεια εκτέλεσης διεθνών δρομολογίων και ότι η εταιρεία δεν τηρούσε τους κανονισμούς για την ανάπαυσή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!