Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Χυδαίος ο Tατάρ: Οι Ελληνοκύπριοι δεν κατείχαν ποτέ την Κύπρο – να μεταβιβαστεί στην Τουρκία!
[Protagon]: Χυδαίος ο Tατάρ: Οι Ελληνοκύπριοι δεν κατείχαν ποτέ την Κύπρο – να μεταβιβαστεί στην Τουρκία!

[Protagon]: Χυδαίος ο Tατάρ: Οι Ελληνοκύπριοι δεν κατείχαν ποτέ την Κύπρο – να μεταβιβαστεί στην Τουρκία!

Πέρα από τη γνωστή θέση που επαναλαμβάνει μονότονα ο ίδιος και ο εντολέας του, Ταγίπ Ερντογάν, ότι μόνη αποδεκτή λύση στο Κυπριακό, είναι η λύση των δύο κρατών, ο επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, βγήκε τώρα να δηλώσει ότι Κύπρος είναι τουρκική και πρέπει να μεταβιβαστεί στην Τουρκία!

«Οι Ελληνοκύπριοι δεν κατείχαν ποτέ την Κύπρο, δεν κυβέρνησαν ποτέ τους Τουρκοκύπριους, ήταν όμως οι πρόγονοί μας που κυβέρνησαν την Κύπρο για περισσότερα από 300 χρόνια. Η Κύπρος είναι εντελώς δική μας», αναφώνησε ο Τατάρ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πλαίσιο συμποσίου στη Σμύρνη για το Αιγαίο («Θάλασσα των Νήσων», όπως αναφερόταν στον τίτλο του συμποσίου) .

Μόνος στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς, υποστήριξε, ήταν και είναι η Ενωση με την Ελλάδα. «Ολοι γνωρίζουμε πώς προσπάθησαν ύπουλα να μας πάρουν την Κύπρο από τα χέρια μας», είπε και χωρίς αιδώ δεν δίστασε να ισχυριστεί ότι «βάσει συμφωνιών», η Κύπρος θα πρέπει «να μεταβιβαστεί» στο Οθωμανικό Κράτος ή στον διάδοχο του την Τουρκική Δημοκρατία!

Ο κατοχικός εντεταλμένος της Αγκυρας συνέχισε το παραλήρημά του λέγοντας ότι μετά την εκλογή του στη θέση του «προέδρου» του ψευδοκράτους, με την πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας, φώναξαν με όλη τους τη δύναμη ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο με τη συνεργασία δύο χωριστών κρατών που ζουν δίπλα -δίπλα, βασισμένη στην κυριαρχική ισότητα, και ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούν την ομοσπονδία.

«Υπάρχει τουρκικό κράτος στην ανατολική Μεσόγειο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!