Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Χατζηδάκης: Ψευδολογία η σύνδεση αθέμιτων πρακτικών της efood με τις προβλέψεις του νόμου
[Protagon]: Χατζηδάκης: Ψευδολογία η σύνδεση αθέμιτων πρακτικών της efood με τις προβλέψεις του νόμου

[Protagon]: Χατζηδάκης: Ψευδολογία η σύνδεση αθέμιτων πρακτικών της efood με τις προβλέψεις του νόμου

«Δεν έχει καμία σχέση αυτό που έγινε με την e-food με το νόμο τον οποίο περάσαμε (Νόμος για την Προστασία της Εργασίας) που προστατεύει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους στις συνεργατικές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της efood.», ξεκαθάρισε εκ νέου τη Δευτέρα, σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Οπώς σημείωσε ο κ., Χατζηδάκης το πλαίσιο που υπήρχε επί ΣΥΡΙΖΑ για τις πλατφόρμες, ενισχύθηκε περαιτέρω με τον Ν. 4808/2021 προς όφελος των εργαζομένων. Γι’ αυτό – τόνισε- και οι ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης ότι για το θέμα με τους εργαζομένους της efood, φταίει ο νέος εργασιακός νόμος, αποτελεί εξαπάτηση για ψηφοθηρικούς λόγους.

«Υπήρχε νομοθεσία – και επί Τσίπρα – που επέτρεπε είτε να είσαι μισθωτός σε αυτές τις δουλειές είτε να είσαι ελεύθερος συνεργάτης. Αυτό δεν το αλλάξαμε. Ετσι γίνεται σε όλη την Ευρώπη, με την εξαίρεση της Ισπανίας.

»Υπάρχουν εργαζόμενοι που θέλουν να είναι μισθωτοί σε αυτές τις επιχειρήσεις, για τους δικούς τους λόγους, και άλλοι που θέλουν να είναι ελεύθεροι συνεργάτες, επίσης για τους δικούς τους λόγους. Τους έχω συναντήσει και μου τα έχουν εξηγήσει οι ίδιοι», εξήγησε ο υπουργός για να προσθέσει σχετικά με τον Ν. 4808/2021 :

«Εμείς φέραμε μια ρύθμιση με τον εργασιακό νόμο, με την οποία ενισχύουμε τα δικαιώματά τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!