Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Χατζηδάκης: Περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού – Τι θα γίνει με τις περικοπές στα ευγενή ταμεία
[Protagon]: Χατζηδάκης: Περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού – Τι θα γίνει με τις περικοπές στα ευγενή ταμεία

[Protagon]: Χατζηδάκης: Περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού – Τι θα γίνει με τις περικοπές στα ευγενή ταμεία

Για περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022, καθώς η οικονομία θα κινείται σε θετικό έδαφος, μίλησε την Τρίτη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (ακούστε τη εδώ ) στα «Παραπολιτικά 90,1», ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Οπως είπε ο υπουργός, το 2022 θα είναι χρονιά ισχυρής ανάκαμψης και υπό το πρίσμα αυτό, εκτίμησή του ήταν ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί περαιτέρω.

Οσον αφορά το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την efood, o υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για αθέμιτη πρακτική από την πλευρά της εταιρείας και προανήγγειλε την επιβολή κυρώσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του, προκειμένου να επιτεθεί στην κυβέρνηση και το νόμο, «βγάζει λάδι την εταιρεία για τις αθέμιτες πρακτικές που ακολούθησε», παρατήρησε και προκάλεσε να του φέρουν μία λέξη – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε – από το νόμο για την Προστασία της Εργασίας που περιορίζει την προστασία των εργαζομένων στα delivery.

«Εχω προκαλέσει προσωπικά όσους κάνουν κριτική να φέρουν μία διάταξη, μία παράγραφο, μία λέξη από το νόμο για την Προστασία της Εργασίας, η οποία να οδηγεί προς τα πίσω σε σχέση με την προστασία των εργαζομένων στα delivery και τα courier συγκριτικά με τη νομοθεσία που ίσχυε μέχρι τότε. Δεν έχει έρθει κανείς. Απλώς γίνονται διάφορες πολιτικές θεατρικές παραστάσεις. Προσπαθούν να συνδέσουν για λόγους ψηφοθηρικούς ορισμένοι μία αθέμιτη πρακτική μίας εταιρείας με τις προβλέψεις του νόμου, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά τα πράγματα», επανέλαβε ο υπουργός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!