Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Χατζηδάκης: Παράταση επιδομάτων ανεργίας για ακόμη δύο μήνες – Ερχονται νέες ενισχύσεις
[Protagon]: Χατζηδάκης: Παράταση επιδομάτων ανεργίας για ακόμη δύο μήνες – Ερχονται νέες ενισχύσεις

[Protagon]: Χατζηδάκης: Παράταση επιδομάτων ανεργίας για ακόμη δύο μήνες – Ερχονται νέες ενισχύσεις

Νέες ενισχύσεις, στο πλαίσιο της επικαιροποίησης -λόγω καθολικού lockdown- του πλαισίου οικονομικής στήριξης που έχει ήδη τεθεί σε ισχύ, προανήγγειλε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

«Σήμερα, θα ανακοινωθούν νέες ενισχύσεις», είπε ο κ. Χατζηδάκης και μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι τα επιδόματα ανεργίας που λήγουν, θα παραταθούν κατά δύο μήνες.

Για τους κλάδους που θα μπουν σε αναστολή λειτουργίας, θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται το μέτρο της αναστολής των συμβάσεων εργασίας. Οι εργαζόμενοι με αναστολή συμβάσεων εργασίας θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τα 534 ευρώ, με τον όρο για εργοδότες να διατηρούν το προσωπικό τους.

«Ο,τι ίσχυε μέχρι τώρα, συνεχίζει να ισχύει» υπογράμμισε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας ότι από την 1η Φεβρουαρίου, οι δηλώσεις των αναστολών των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων προαναγγέλλονται.

Ηδη, ενημέρωσε, καταρτίζεται σχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών και το υπουργείο Εργασίας προχωρά στην εκπόνηση μελέτης για την απασχόληση, την αγορά εργασίας και συνολικά για τη μετάβαση στην επόμενη μέρα. Στο πλαίσιο αυτό, έμφαση θα δοθεί στα θέματα των επιδοτούμενων πολιτικών απασχόλησης και στα θέματα κατάρτισης και επανακατάρτισης. «Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα τα κονδύλια που έχουμε στη διάθεσή μας και από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τον καλύτερο τρόπο», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Εκτίμησή του ήταν εξάλλου ότι στη βιομηχανία οι επιπτώσεις δεν θα είναι σημαντικές, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε δύο κλάδους που πλήττονται ιδιαίτερα που είναι ο τουρισμός-επισιτισμός και το λιανεμπόριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!