Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Χατζηδάκης: Οκτώ μέτρα για τη στήριξη της αγοράς εργασίας τον Απρίλιο
[Protagon]: Χατζηδάκης: Οκτώ μέτρα για τη στήριξη της αγοράς εργασίας τον Απρίλιο

[Protagon]: Χατζηδάκης: Οκτώ μέτρα για τη στήριξη της αγοράς εργασίας τον Απρίλιο

Μέτρα με εκτιμώμενο κόστος τα 695 εκατ. ευρώ για την τόνωση της αγοράς εργασίας τον Απρίλιο ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος τόνισε σε δήλωσή του ότι, μέ όσα ανακοινώθηκαν σήμερα και το τελευταίο δωδεκάμηνο, η πολιτεία στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.

Πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης ότι η πολιτεία «ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας που δημιούργησε η πανδημία. Θυμίζω ότι η χώρα μας είχε την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη στη συγκράτηση της ανεργίας τον τελευταίο χρόνο. Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στα μέτρα που υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση συνολικά και το Υπουργείο Εργασίας ειδικότερα.

Ενώ προετοιμαζόμαστε για την επόμενη ημέρα και την αποσωλήνωση της οικονομίας, διατηρούμε σε ισχύ και για τον προσεχή μήνα Απρίλιο τις προστατευτικές ρυθμίσεις για εργαζόμενους και ανέργους, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν, ακόμα, την άρση τους. Με τα μέτρα που ανακοινώνουμε σήμερα για τον Απρίλιο, ο προϋπολογισμός για το «δίχτυ προστασίας» μόνο από το υπουργείο Εργασίας, υπερβαίνει τα 7,1 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ οι ωφελούμενοι – μόνο από τις δράσεις του υπουργείου μας – ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια.

Τα μέτρα για τον Απρίλιο έχουν εκτιμώμενο κόστος 695 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνουν τα εξής:

1. Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις ανά την επικράτεια που πλήττονται σημαντικά, δύναται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας και είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναλογικά για το διάστημα που τίθενται σε αναστολή, υπολογιζόμενη επί ποσού 534 ευρώ μηνιαίως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!