Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: «Χάθηκαν» στις επιφυλάξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τελικά είπαν «ναι» στα Rafale!
[Protagon]: «Χάθηκαν» στις επιφυλάξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τελικά είπαν «ναι» στα Rafale!

[Protagon]: «Χάθηκαν» στις επιφυλάξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τελικά είπαν «ναι» στα Rafale!

Επειτα από διαδοχικά μπρος – πίσω και τις παροτρύνσεις να επιστραφεί ως απαράδεκτη στους Γάλλους η σχετική σύμβαση, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «ναι» στη Βουλή για την απόκτηση των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale , διατηρώντας όπως είπε ο εισηγητής του κόμματος, Γιώργος Tσίπρας, τις επιφυλάξεις του και αποποιούμενος «κάθε ευθύνη για αυτό που μπορεί να γεννήσει αυτή η σύμβαση για το δημόσιο συμφέρον».

Αφού ταλαντεύτηκε για ένα ακόμη «παρών» σε θέμα που αφορά τις αμυντικές δαπάνες της χώρας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άλλαξε τελικά τη στάση του σε «ναι», αν και όπως είπε ο Γιώργος Τσίπρας «υπό κανονικές συνθήκες κανένα κόμμα πόσο μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε συνυπογράψει μία σύμβαση που είναι διάτρητη και ενδέχεται να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα προστασίας του δημοσίου συμφέροντος στο μέλλον».

«Επειδή όμως δεν είμαστε ΝΔ θα ψηφίσουμε υπέρ», θέλησε να πείσει ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ. «Ψηφίζουμε υπέρ με τεράστιες επιφυλάξεις και αποποιούμενοι κάθε ευθύνη για αυτό που μπορεί να γεννήσει αυτή η σύμβαση για το δημόσιο συμφέρον. Ψηφίζουμε υπέρ υπό τον όρο ότι δεν θα ανατραπεί ο αμυντικός στρατηγικός σχεδιασμός της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας ο κ. Τσίπρας είχε καλέσει την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να επιστρέψει τη σύμβαση στους Γάλλους ως απαράδεκτη, προκειμένου να αλλάξουν οι όροι που σχετίζονται με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών και παραλαβής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!