Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Χαρδαλιάς: Πότε μπορούμε να μετακινηθούμε τη νύχτα
[Protagon]: Χαρδαλιάς: Πότε μπορούμε να μετακινηθούμε τη νύχτα

[Protagon]: Χαρδαλιάς: Πότε μπορούμε να μετακινηθούμε τη νύχτα

Διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των 6 μ.μ. από το υπουργείο Υγείας, καθώς είχε δημιουργηθεί σύγχυση στους πολίτες με fake news, που υποστήριζαν ότι μετά τις 9:00 το βράδυ υπάρχει πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τις εξηγήσεις που έδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια όλου του 24ωρου η μετακίνηση θα γίνεται με SMS, όπως γίνεται όλες τις ώρες του 24ώρου. Ωστόσο, δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλους τους κωδικούς.

«Η κυκλοφορία τη νύχτα θα πρέπει να γίνεται μόνο κατ’ εξαίρεση και για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Ειδικότερα, μετακίνηση τη νύχτα μπορεί να γίνει μόνο για λόγους εργασίας, έκτακτης ανάγκης, σωματικής άθλησης κοντά στο σπίτι και για το κατοικίδιο επίσης σε κοντινή απόσταση από την οικία».

Δηλαδή δεν θα μπορεί κάποιος να δηλώσει ότι πάει σε τελετή (κηδεία ή γάμο) και να χρησιμοποιήσει τον κωδικό Β5, σε τράπεζα και τον κωδικό Β3, και για προμήθεια αγαθών πρώτης ανάγκης με τον κωδικό Β2 τις νυχτερινές ώρες.

Τα πρόστιμα

Στους παραβάτες που δεν θα τηρούν τους όρους της μετακίνησης, το πρόστιμο διαμορφώνεται στα 300 ευρώ.

Οι εργοδότες που θα δίνουν ψευδή στοιχεία για το προσωπικό τους θα πληρώνουν διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!