Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Χαρδαλιάς: Κι όμως μπορούμε να φτάσουμε έως και δύο εκατ. εμβολιασμούς το μήνα
[Protagon]: Χαρδαλιάς: Κι όμως μπορούμε να φτάσουμε έως και δύο εκατ. εμβολιασμούς το μήνα

[Protagon]: Χαρδαλιάς: Κι όμως μπορούμε να φτάσουμε έως και δύο εκατ. εμβολιασμούς το μήνα

Διευκρινίσεις σχετικά με το εθνικό εμβολιαστικό σχέδιο και τις δυνατότητες εμβολιασμού του ελληνικού κράτους δίνει μέσω ανάρτησης του στο Facebook ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, υπογραμμίζοντας πως όταν αδειοδοτηθούν περισσότερα εμβόλια ώστε να διαθέτουμε και μεγαλύτερες ποσότητες φιαλιδίων, θα μπορούμε να φτάσουμε έως και 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς το μήνα.

Η παρέμβαση του κ. Χαρδαλιά έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί 8.000 εμβολιασμών την ημέρα -με βάση τα υπάρχοντα εμβόλια που έχουν εγκριθεί από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή (ΕΜΑ)- δημιούργησαν μια παραφιλολογία για το αν ο στόχος του εμβολιασμού του 70% του πληθυσμού μπορεί να επιτευχθεί ως το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρει τα εξής:

1) έως χθες 8.1.2021, 13 ημέρες από την έναρξη των εμβολιασμών, και σύμφωνα με το our world in data, η Ελλάδα είχε εμβολιάσει το 0,33% (34.787 εμβόλια) του πληθυσμού της όταν ο παγκόσμιος μέσος όρος εμβολίων είναι στο 0.23%. Υπάρχουν μόλις 7 χώρες παγκοσμίως που έχουν ξεπεράσει το 1%, εκ των οποίων μόνο η Δανία (1,76%) ανήκει στην ΕΕ.

2) στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει συνάψει η ΕΕ με τις παραγωγούς εταιρίες των εμβολίων που έχουν αδειοδοτηθεί έως τώρα (pfizer και Moderna) -και της σχετικής κλείδας που ορίζει τις εθνικές κατανομές σε κάθε κράτος μέλος-, έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν για τον Ιανουάριο συνολικά 424.624 δόσεις δηλαδή 212.312 εμβόλια. Ο αριθμός αυτός διατίθεται σύμφωνα με τις υποδείξεις της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού στο υγειονομικό προσωπικό δημοσίων-ιδιωτικών νοσοκομείων και σε ιδιώτες γιατρούς, σε φιλοξενούμενους και εργαζόμενους σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων και σε ηλικιωμένους άνω των 85 ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!