Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Χαρδαλιάς: Οι 11 περιοχές που γίνονται κόκκινες – Τι θα γίνει σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική
[Protagon]: Χαρδαλιάς: Οι 11 περιοχές που γίνονται κόκκινες – Τι θα γίνει σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική

[Protagon]: Χαρδαλιάς: Οι 11 περιοχές που γίνονται κόκκινες – Τι θα γίνει σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική

Νέα αυστηρά μέτρα σε αρκετές περιοχές της χώρας, με λουκέτο ακόμα και σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, στα καταστήματα και άλλες δραστηριότητες, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σε μια ενημέρωση που άργησε πολύ να γίνει, λόγω της μαραθώνιας συνεδρίασης της επιτροπής των λοιμωξιολόγω ν.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας εξακολουθεί να παραμένει σε σταθερή επιδημιολογική κατάσταση και εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί την προηγούμενη εβδομάδα για το επίπεδο Α («κίτρινο»).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Παρασκευή, καταγράφηκαν 1.195 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊο ύ, αλλά σε τεστ που έφτασαν τα 45.888, αριθμός-ρεκόρ. Αυτό σημαίνει δείκτης θετικότητας στο 2,6%.

Ωστόσο οι μεγάλες αστικές περιοχές της χώρας είναι αυτές που αντιμετωπίζουν όλο και πιο οξύ πρόβλημα, ενώ αρκετές ήταν οι περιοχές των οποίων η επιδημιολογική κατάσταση επιδεινώθηκε μέσα σε μια εβδομάδα, με συνέπεια να ενταχθούν στο επίπεδο Β («κόκκινο»).

Οπως είπε ο υφυπουργός, σε αυτό το καθεστώς αυξημένου κινδύνου παραμένουν για τις επόμενες επτά ημέρες οι ακόλουθες περιοχές:

  • Ο Δήμος Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ο οποίος σήμερα έχει 59 ενεργά κρούσματα, ενώ είχε 74 ενεργά κρούσματα στις 9 Ιανουαρίου, με τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα να βρίσκονται σε ισχύ ήδη από τις 17 Δεκεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!