Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Χάος με τον κορονοϊό και στο Καπιτώλιο – αρρωσταίνουν γερουσιαστές των Ρεπουμπλικανών
[Protagon]: Χάος με τον κορονοϊό και στο Καπιτώλιο – αρρωσταίνουν γερουσιαστές των Ρεπουμπλικανών

[Protagon]: Χάος με τον κορονοϊό και στο Καπιτώλιο – αρρωσταίνουν γερουσιαστές των Ρεπουμπλικανών

Ο κορονοϊός δεν έστειλε μόνο τον Ντόναλντ Τραμπ στο νοσοκομείο, εκτροχιάζοντας την προεκλογική του εκστρατεία, αλλά ανατρέπει και τον σχεδιασμό του να διορίσει τη συντηρητική δικαστικό Εϊμι Μπάρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο ως διάδοχο της εμβληματικής Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, η οποία απεβίωσε πριν δύο εβδομάδες (εδώ ).

Η Μπάρετ παρουσιάστηκε από τον Τραμπ το περασμένο Σαββατοκύριακο και έκτοτε έχει παρελάσει από το Καπιτώλιο για να συναντηθεί με σημαίνοντες γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, οι οποίοι και θα κληθούν να επιβεβαιώσουν τον διορισμό της. Όμως αρκετοί γερουσιαστές αρχίζουν και αρρωσταίνουν από τον κορονοϊό, με συνέπεια ο Μιτς ΜακΚόνελ, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, να ανακοινώσει το Σάββατο ότι το Σώμα δεν θα συγκληθεί πριν από την 19η Οκτωβρίου, δηλαδή δύο ολόκληρες εβδομάδες μετά το προγραμματισμένο.

Μολονότι ο ίδιος τόνισε ότι η αρμόδια Επιτροπή της Γερουσίας για την ακρόαση της Μπάρετ δεν θα επηρεαστεί από την αλλαγή του προγράμματος, υπενθυμίζοντας ότι γερουσιαστές που ενδεχομένως θα βρίσκονται σε καραντίνα θα μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία μέσω τηλεδιάσκεψης, το πρόβλημα παραμένει: οι Ρεπουμπλικανοί μετρούν 53 γερουσιαστές, αλλά ήδη τρεις γνωστοποίησαν ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορονϊό, ενώ άλλοι δύο έχουν τεθεί σε καραντίνα καθώς έχουν εκτεθεί στην Covid-19. Και καθώς εκφράζονται φόβοι ότι ο Λευκός Οίκος λειτούργησε την τελευταία εβδομάδα ως εστία υπερμετέδοσης, υπάρχει η εύλογη ανησυχία ότι και άλλοι γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενδεχομένως να έχουν εκτεθεί ή και μολυνθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!