Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Χανς Γκερτ Πέτερινγκ: Η Ελλάδα υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο – της αξίζει η αλληλεγγύη ολόκληρης της ΕΕ
[Protagon]: Χανς Γκερτ Πέτερινγκ: Η Ελλάδα υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο – της αξίζει η αλληλεγγύη ολόκληρης της ΕΕ

[Protagon]: Χανς Γκερτ Πέτερινγκ: Η Ελλάδα υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο – της αξίζει η αλληλεγγύη ολόκληρης της ΕΕ

Η Ελλάδα υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και δικαιούται την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), απαντά ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χανς- Γκερτ Πέτερινγκ (Hans-Gert Pöttering) για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τα προβλήματα που δημιουργεί η συμπεριφορά της Τουρκίας. Ομοίως και στο Μεταναστευτικό, σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να διασφαλίσουμε τα τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και «η Ελλάδα -τόνισε- ανήκει σε εκείνες τις χώρες όπου έχουμε εξωτερικά σύνορα».

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Αριστείας Jean Monnet «Visualising, Analysing and Learning about EU Studies», που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Κέντρο Διεθνούς & Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας & Διακυβέρνησης και το Wilfried Martens Centre for European Studies, με θέμα «Το Μέλλον της Ευρώπης», ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το πιο σημαντικό είναι, οι χώρες του βορρά στην ΕΕ να καταλάβουν ότι τα προβλήματα που έχετε εσείς στην Ανατολική Μεσόγειο είναι και δικά μας προβλήματα. Και τα προβλήματα που έχουμε εμείς στα ανατολικά, με τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία είναι προβλήματα και της Ελλάδας».

«Η Ελλάδα ως κράτος μέλος της ΕΕ αξίζει κάθε αλληλεγγύη, όταν έχει προβλήματα με γειτονικές χώρες, όπως η Τουρκία. Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ αλλά δεν είναι μέλος της ΕΕ και θα πρέπει να επιμείνουμε όσον αφορά τη σχέση με τη γειτονική σας χώρα, ότι πρέπει να ενεργούμε βάσει του διεθνούς δικαίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!