Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Σε «Αττικόν« και «ΑΧΕΠΑ» τα πρώτα διαγνωστικά κορονοϊού με σάλιο
[Protagon]: Σε «Αττικόν« και «ΑΧΕΠΑ» τα πρώτα διαγνωστικά κορονοϊού με σάλιο

[Protagon]: Σε «Αττικόν« και «ΑΧΕΠΑ» τα πρώτα διαγνωστικά κορονοϊού με σάλιο

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τοποθετηθούν σε ελληνικά νοσοκομεία δύο μηχανήματα της πιο σύγχρονης τεχνολογίας, που θα διεξάγουν τα τεστ για τον κορονοϊό με δείγμα σιέλου (σάλιου).

Τα μηχανήματα αποτελούν δωρεά και θα τοποθετηθούν το ένα στο «Αττικόν» και το άλλο στο «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για νέα διαγνωστικά μηχανήματα, τα οποία μόλις πριν από λίγο καιρό έλαβαν έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, δεδομένου ότι αποτελούν νέες εφευρέσεις λόγω της πανδημίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στη χώρα μας αναμένεται να τοποθετηθούν δύο από τα συνολικά 10 μηχανήματα που θα δοθούν εντός των ημερών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Εκτός από τον πιο απλό και ανώδυνο τρόπο λήψης του δείγματος, το κάθε μηχάνημα θα μπορεί να αναλύει περισσότερα από 5.000 δείγματα την ημέρα, καθώς θα δίνει αποτελέσματα σε ελάχιστα λεπτά, όταν ένα μηχάνημα που κάνει PCR χρειάζεται περίπου 45 λεπτά.

Με άδεια από το FDA

Τη νέα μέθοδο εφηύραν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Yale στις ΗΠΑ, αναπτύσσοντας στην αρχή ένα πρόγραμμα που ονομάστηκε SalivaDirect και στηρίζεται στην εξέταση σάλιου αντί για ρινοφαρυγγικό επίχρισμα.

Επιπλέον της ευκολότερης συλλογής του δείγματος, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δεν απαιτούνται ακριβά συντηρητικά για τα τεστ του σάλιου, γεγονός που μειώνει το κόστος.

Οι ερευνητές προσπάθησαν και πέτυχαν επίσης να παρακάμψουν τη διαδικασία εξαγωγής του νουκλεϊνικού οξέος από τα δείγματα πριν από το τεστ.

Η εξαγωγή νουκλεϊνικού οξέος είναι χρονοβόρα και δαπανηρή και υπήρξαν παγκόσμιες ελλείψεις των αναλωσίμων όπου χρειάζονται να γίνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!