Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Αθήνα και Θεσσαλονίκη στην εποχή τού «μάσκα παντού» – και της απαγόρευσης κυκλοφορίας
[Protagon]: Αθήνα και Θεσσαλονίκη στην εποχή τού «μάσκα παντού» – και της απαγόρευσης κυκλοφορίας

[Protagon]: Αθήνα και Θεσσαλονίκη στην εποχή τού «μάσκα παντού» – και της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Ξεκίνησε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου η εφαρμογή των νέων μέτρων που ανακοίνωσε την Πέμπτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης (εδώ ). Αυτό σημαίνει ότι από το πρωί, όλοι όσοι βγαίνουν από το σπίτι τους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις που βρίσκονται είτε σε επίπεδο 3 είτε σε επίπεδο 4, πρέπει να φορούν μάσκα και ότι για αυτές τις περιοχές ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας από λίγο μετά τα μεσάνυχτα ως τις 5 π.μ.

Τα νέα μέτρα ισχύουν για τις περιφερειακές ενότητες που εντάσσονται σύμφωνα με τον Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας για την λοίμωξη Covid-19, στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) και στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου).

Στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου) εντάσσονται οι Π.Ε Καστοριάς, Κοζάνης, ενώ ανάμεσα στις περιφερειακές ενότητες που βρίσκονται στο επίπεδο 3, (Αυξημένης Επιτήρησης) είναι η περιφέρεια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Ως γνωστόν, για τη μη χρήση μάσκας εκεί όπου επιβάλλεται, ισχύει διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ. Και το στοίχημα είναι διπλό: από τη μία οι πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα και από την άλλη οι αστυνομικές αρχές να επιτηρήσουν αποτελεσματικά την επιβολή τους. Το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη άλλωστε ήταν σαφές:

«Οι δύο νέες ρυθμίσεις θα συνοδευτούν και από την ενίσχυση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων που ήδη ισχύουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!