Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Η AstraZeneca ανέστειλε τις δοκιμές για το εμβόλιο της Οξφόρδης – ανεξήγητη ασθένεια σε εθελοντή
[Protagon]: Η AstraZeneca ανέστειλε τις δοκιμές για το εμβόλιο της Οξφόρδης – ανεξήγητη ασθένεια σε εθελοντή

[Protagon]: Η AstraZeneca ανέστειλε τις δοκιμές για το εμβόλιο της Οξφόρδης – ανεξήγητη ασθένεια σε εθελοντή

Είναι μια κακή εξέλιξη στον αγώνα με τον χρόνο για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca Plc ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σταμάτησε τις δοκιμές σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων και των δοκιμών τελευταίου σταδίου, για το πειραματικό εμβόλιο της, κατά της COVID-19, εξαιτίας της ανεξήγητης ασθένειας σε έναν συμμετέχοντα στην έρευνα.

Το εμβόλιο αυτό, έχει αναπτυχθεί από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και μέχρι στιγμής θεωρείται ως ένα από πιο ελπιδοφόρα υποψήφια εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού.

Είναι όμως σαφές ότι η αναστολή των δοκιμών καθιστά πιο δύσκολη την προοπτική μιας ενδεχόμενης διάθεσής του, στα τέλη του χρόνου.

Για αυτό το εμβόλιο είχε μιλήσει πριν τρεις εβδομάδες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας (εδώ ), ο οποίος είχε υποσχεθεί ότι θα έχουμε 700.000 δόσεις τον προσεχή Δεκέμβριο εφόσον όλα πάνε καλά.

Οπως επεσήμανε η γαλλική Le Monde , αυτή η εξέλιξη ανατρέπει και τα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, καθώς ο μεγιστάνας έχει βασίσει μέρος της εκστρατείας του να επανεκλεγεί, στην υπόσχεση ότι θα υπάρχει εμβόλιο πριν τις κάλπες της 3ης Νοεμβρίου. Ο αγώνας των επιστημόνων και των φαρμακευτικών είναι και ένας αγώνας απέναντι στο ρολόι του πολιτικού κόσμο, ανέφερε χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τις δοκιμές εθελοντικά, προκειμένου να μελετήσει δεδομένα ασφάλειας, από μία ανεξάρτητη επιτροπή, ενώ εργάζεται για την επιτάχυνση της διαδικασίας ανάλυσης του περιστατικού, ώστε να ελαχιστοποιηθεί κάθε ενδεχόμενη συνέπεια στο χρονοδιάγραμμα του προγράμματος δοκιμών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!