Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ασθενής με σπάνιο στέλεχος της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε στην Κίνα
[Protagon]: Ασθενής με σπάνιο στέλεχος της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε στην Κίνα

[Protagon]: Ασθενής με σπάνιο στέλεχος της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε στην Κίνα

Ενας 41χρονος στην επαρχία Ζιανγκσού στα ανατολικά της Κίνας επιβεβαιώθηκε ότι είναι το πρώτο κρούσμα μόλυνσης ανθρώπου από ένα σπάνιο στέλεχος της γρίπης των πτηνών.

Πρόκειται για το στέλεχος H10N3, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας του Πεκίνου (NHC), η οποία ανέφερε επίσης ότι η νόσος δεν μεταδίδεται εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο. Μάλιστα, ο άνδρας που νόσησε την προηγούμενη εβδομάδα, έχει ήδη αναρρώσει, όπως γράφει το BBC .

Στην Κίνα υπάρχουν πολλά διαφορετικά στελέχη της γρίπης των πτηνών και κάποια από αυτά σποραδικά μολύνουν ανθρώπους, και πιο συγκεκριμένα συνήθως όσους η εργασία τους περιλαμβάνει τη συχνή επαφή με πουλερικά. Οι ειδικοί διευκρινίζουν ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το H10N3 μπορεί να εξαπλωθεί εύκολα σε ανθρώπους.

Ο άνδρας που νόσησε νοσηλεύτηκε στις 28 Απριλίου και διαγνώστηκε με H10N3 στις 28 Μαΐου, όπως ανέφερε η NHC, δηλαδή ένα μήνα αργότερα.

Το H10N3 είναι χαμηλής παθογονικότητας, που σημαίνει ότι προκαλεί σχετικά λιγότερο σοβαρή ασθένεια σε πουλερικά και είναι απίθανο να προκαλέσει ξέσπασμα μεγάλης κλίμακας, πρόσθεσε το NHC.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), απαντώντας σε ερώτηση του Reuters στη Γενεύη, δήλωσε ότι «η πηγή της έκθεσης του ασθενούς στον ιό H10N3 δεν είναι γνωστή αυτή τη στιγμή και δεν εντοπίστηκε καμία άλλη μόλυνση κατά την επείγουσα παρακολούθηση στον τοπικό πληθυσμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!