Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Με αργούς ρυθμούς η αποκόλληση του «Ever Given» από τη Διώρυγα του Σουέζ
[Protagon]: Με αργούς ρυθμούς η αποκόλληση του «Ever Given» από τη Διώρυγα του Σουέζ

[Protagon]: Με αργούς ρυθμούς η αποκόλληση του «Ever Given» από τη Διώρυγα του Σουέζ

Οι προσπάθειες απομάκρυνσης του γιγάντιου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Given», που έχει προσαράξει από την Τρίτη στη Διώρυγα του Σουέζ, συνεχίζονται, με τις αιγυπτιακές Αρχές να ευελπιστούν ότι ίσως αποκολληθεί μέσα στην ημέρα.

Χθες Σάββατο είχαν ριχθεί στη μάχη 14 ρυμουλκά για να εκμεταλλευτούν την υψηλή παλίρροια της ημέρας. Το πλοίο μετακινήθηκε κατά 30 μοίρες, ανέφερε το BBC , μια μικρή, αλλά ουσιαστική νίκη στις προσπάθειες αποκόλλησης.

Εν τω μεταξύ, οι βυθοκόροι έχουν απομακρύνει περίπου 20.000 τόνους άμμου γύρω από την πλώρη του πλοίου. Παράλληλα, 9.000 τόνοι θαλάσσιου έρματος έχουν αφαιρεθεί από το πλοίο.

Το Σάββατο ο πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας δήλωνε ότι ευελπιστεί να μη χρειαστεί να καταφύγουν στην απομάκρυνση εμπορευματοκιβωτίων από το πλοίο για να μειωθεί το φορτίο του. Επισήμανε ακόμη ότι οι ισχυροί άνεμοι και οι παλίρροιες δυσχεραίνουν τις προσπάθειες αποκόλλησής του και πρόσθεσε ότι δεν θα καταστεί δυνατό αεροσκάφη να απομακρύνουν κάποια από τα 18.300 εμπορευματοκιβώτια από το πλοίο.

Δορυφορική φωτογραφία του πλοίου την Πέμπτη 25 Μαρτίου | Satellogic/Handout via REUTERS

Το βάρους 220.000 τόνων και μήκους 400 μέτρων πλοίο θα πρέπει να ελεγχθεί προτού λάβει και πάλι άδεια πλεύσης μετά την αποκόλλησή του.

Ως το απόγευμα του Σαββάτου, 321 πλοία περίμεναν να διέλθουν από τη διώρυγα, προκαλώντας μια άνευ προηγουμένου και πανάκριβη ασφυξία στο διεθνές εμπόριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!