Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Αραβες ΛΟΑΤΚΙ: «Η ισλαμική παράδοση δέχεται τους γκέι»
[Protagon]: Αραβες ΛΟΑΤΚΙ: «Η ισλαμική παράδοση δέχεται τους γκέι»

[Protagon]: Αραβες ΛΟΑΤΚΙ: «Η ισλαμική παράδοση δέχεται τους γκέι»

Yμνο στην οθωμανική σεξουαλική κουλτούρα ανέπεμψε το βρετανικό περιοδικό Economist , αφού έγραψε περί «μουσουλμανικής υπερηφάνειας» σε ρεπορτάζ που αφορά την «ανάκτηση της ισλαμικής κληρονομιάς» από τους ομοφυλόφιλους άνδρες. Το οποίον σημαίνει ότι «παλαιότερα οι μουσουλμάνοι ήταν αρκετά ανεκτικοί με την ομοφυλοφιλία» και ότι οι «ηθικού χαρακτήρα απαγορεύσεις» του παρόντος αφορούν την αποικιοκρατία και τους σχετικούς πουριτανικούς νόμους των ιμπεριαλιστών της Δύσης.

Οι Βρετανοί, λοιπόν, θεωρούν ότι η πραγματική απελευθέρωση από τα δεσμά της αποικιοκρατίας επιβάλλει την ελεύθερη έκφραση της ανδρικής ομοφυλοφιλίας στον μουσουλμανικό κόσμο. Οι συντάκτες ενστερνίζονται και μεταφέρουν την άποψη νεαρών Αράβων, ομοφυλοφίλων ακτιβιστών, οι οποίοι ζητούν άρση ενός «αποικιακού νόμου» των «πουριτανών Γάλλων» που ποινικοποιεί το σεξ μεταξύ ανδρών.

Ενας από τους νεαρούς γκέι Τυνήσιους που μάχονται το ζήτημα είναι και ο Ράμι Χουίλι, φοιτητής Ιατρικής και δικτυωμένος σε διεθνείς οργανισμούς, ακόμη και σε υπηρεσίες του ΟΗΕ. Στο παλμαρέ του ο Χουίλι, πέρα από τους αγώνες υπέρ της ομοφυλοφιλίας, έχει και αντίστοιχους υπέρ των μεταναστών και των προσφύγων. Ο ίδιος αντιλαμβάνεται τις απαγορεύσεις της ομοφυλοφιλίας σαν «υπονόμευση του πολιτισμού του Ισλάμ».

Ο ίδιος και άλλοι συναγωνιστές του επισημαίνουν ότι στον Μεσαίωνα υπήρξαν άραβες ηγέτες με εραστές γκέι ποιητές και, κατόπιν, οθωμανοί πασάδες και σουλτάνοι που αποποινικοποίησαν την ομοφυλοφιλία. «Τότε υπήρχαν άντρες ντυμένοι σαν γυναίκες και ζούσαν σαν γυναίκες – και αυτό ήταν φυσιολογικό» λένε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!