Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Εξ αποστάσεως το εαρινό εξάμηνο στα ΑΕΙ
[Protagon]: Εξ αποστάσεως το εαρινό εξάμηνο στα ΑΕΙ

[Protagon]: Εξ αποστάσεως το εαρινό εξάμηνο στα ΑΕΙ

Το εαρινό εξάμηνο στα ΑΕΙ θα γίνει εξ αποστάσεως, λόγω της πανδημίας, ανακοίνωσε το Σάββατο το υπουργείο Παιδείας, το οποίο έδωσε παράλληλα διευκρινίσεις για τη διανομή συγγραμμάτων και άλλων ζητημάτων ακαδημαϊκού χαρακτήρα, όπως τα εργαστηριακά μαθήματα.

Το υπουργείο τονίζει ακόμη ότι με τις παρούσες επιδημιολογικές συνθήκες δεν είναι ακόμη εφικτή η διεξαγωγή των κατατακτηρίων εξετάσεων.

Αναλυτικότερα, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι:

«α) Κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των Ειδικών, η εκπαιδευτική διαδικασία των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του εαρινού εξαμήνου 2021 θα πραγματοποιηθεί μόνον με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Οι λοιποί όροι για τη διεξαγωγή των προγραμμάτων σπουδών θα καθορισθούν σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων των ΑΕΙ.

β) Ως προς τις κλινικές, πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις ισχύουν όσα περιλαμβάνονται στην εκάστοτε τροποποιούμενη κοινή υπουργική απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας». Επιτρέπεται η μετακίνηση μόνον για λόγους συμμετοχής σε κλινικές ασκήσεις φοιτητών τελευταίου έτους προγράμματος σπουδών α΄ κύκλου Τμημάτων/Σχολών Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι. ή για λόγους φοίτησης Δοκίμων Υπαστυνόμων, Δοκίμων Αστυφυλάκων και Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου των Σχολών Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και σπουδαστών των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!