Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Αποκαλυπτήρια για το πράσινο πείραμα της Αστυπάλαιας
[Protagon]: Αποκαλυπτήρια για το πράσινο πείραμα της Αστυπάλαιας

[Protagon]: Αποκαλυπτήρια για το πράσινο πείραμα της Αστυπάλαιας

Τα αποκαλυπτήρια για τον ελληνικό τουρισμό έγιναν πέρυσι από τη Σαντορίνη, με μια grande εκδήλωση και φόντο το ηλιοβασίλεμα και την Καλντέρα. Η εικόνα έφτασε παντού, το μήνυμα που εκπέμφθηκε ήταν ισχυρό, αλλά το περσινό καλοκαίρι ήταν ειδικών συνθηκών. Φέτος, με όπλο και τους εμβολιασμούς, τα πράγματα είναι διαφορετικά, αλλά η κυβέρνηση δεν σκέφτεται κάποιου είδους φιέστα, αντίστοιχη με την περυσινή. Αντίθετα, φέτος θα συνδυαστεί το τερπνόν μετά του ωφελίμου: μια παρουσία του Πρωθυπουργού σε ένα πανέμορφο ελληνικό νησί, την Αστυπάλαια, μαζί με την ανακοίνωση της υλοποίησης του πρώτου σκέλους μιας μεγάλης επένδυσης που καθιστά τη χώρα μας πρωτοπόρα.

Ας πάμε, όμως, ένα βήμα πίσω: τον περασμένο Νοέμβριο, η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει με τη VW για τον συνολικό εξηλεκτρισμού του στόλου οχημάτων στο νησί, δημοσίων και ιδιωτικής χρήσης, αλλά και για την αλλαγή του ενεργειακού μοντέλου, με τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αντί των γεννητριών πετρελαίου. Το project είχε ανακοινωθεί εν χορδαίς και οργάνοις, λίγοι όμως πίστευαν ότι δεν θα… μείνει στα λόγια.

Φευ! Σύμφωνα με πληροφορίες του Protagon, στη VW το πήραν ζεστά, ενώ ιδιαίτερα ασχολήθηκε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, για τον οποίο τα στελέχη του γερμανικού κολοσσού μιλούν με τα καλύτερα λόγια.

Κάπως έτσι, με ειδικά ναυλωμένη πτήση, στο νησί φτάνουν σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο CEO της VW Χέρμπερτ Ντις για την ανακοίνωση της ένταξης των πρώτων ηλεκτρικών οχημάτων στον στόλο των ΔΧ οχημάτων του νησιού, ενώ θα δοθούν και δώδεκα σταθμοί φόρτισης τους από την ΔΕΔΔΗΕ.

Επειδή, βεβαίως, το σχέδιο εξηλεκτρισμού δεν αφορά μόνο τα ΔΧ οχήματα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας πλατφόρμας υπό τον τίτλο «e-astypalea», η οποία αναμένεται να επιτρέπει στους κατοίκους να κάνουν αίτηση για να λάβουν γενναία επιδότηση, προκειμένου να αποκτήσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!