Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Σε απόγνωση ο Ερντογάν: Φέρτε μου τον χρυσό σας, θα καταρρεύσουν (και) οι τράπεζες!
[Protagon]: Σε απόγνωση ο Ερντογάν: Φέρτε μου τον χρυσό σας, θα καταρρεύσουν (και) οι τράπεζες!

[Protagon]: Σε απόγνωση ο Ερντογάν: Φέρτε μου τον χρυσό σας, θα καταρρεύσουν (και) οι τράπεζες!

Με την τουρκική λίρα σε ελεύθερη πτώση και τα προβλήματα της τουρκικής οικονομίας να γίνονται πια έντονα αισθητά στην καθημερινότητα των Τούρκων -ακόμη και για την αγορά βασικών αγαθών- ο Ερντογάν υποχρεώθηκε σε μία απέλπιδα δημόσια έκκληση για τη στήριξη των τραπεζών και της οικονομίας της χώρας του.

Φέρτε τον χρυσό και το συνάλλαγμα που έχετε στο σπίτι, ζήτησε με απλά λόγια από τους πολίτες ο τούρκος πρόεδρος επιστρατεύοντας το γνωστό «καζάν – καζάν» και στο εσωτερικό πεδίο. Γιατί όπως εξήγησε απευθυνόμενος στον μέσο Τούρκο, αν οι πολίτες καταθέσουν τον χρυσό και το συνάλλαγμα «που έχουν στα στρώματα», θα βγουν κερδισμένοι τόσο οι ίδιοι από τα ιδιαίτερα υψηλά επιτόκια που θα εξασφαλίσουν, όσο και οι τράπεζες από την αύξηση των καταθέσεων ώστε να κινηθεί η οικονομία.

Παράλληλα ο «Σουλτάνος» απηύθυνε κάλεσμα και στους επενδυτές -ανεξαρτήτως πίστεως, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, καθώς εσχάτως «ζεστό» επενδυτικό χρήμα έρχεται μόνο από το Κατάρ.

«Ελάτε να επενδύσετε στην Τουρκία (…) Οσοι έχουν επενδύσει στην Τουρκία, αποκομίζουν μεγάλα κέρδη (…) Και όσοι επενδύουν σήμερα θα δουν τα ίδια κέρδη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα«, υποσχέθηκε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν.

Τα ξημερώματα εν τω μεταξύ, δημοσιεύτηκε διάταγμα για την απομάκρυνση και του υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας μετά την καρατόμηση του διοικητή προ ημερών – την τέταρτη αλλαγή μέσα σε διάστημα μόλις είκοσι μηνών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!