Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Το απόγευμα η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 15 – 17 ετών
[Protagon]: Το απόγευμα η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 15 – 17 ετών

[Protagon]: Το απόγευμα η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 15 – 17 ετών

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού των έφηβων 15 έως 17 ετών. Κατόπιν σχετικής έγκρισης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τον εμβολιασμό γεννηθέντων έως και 31/12/2005, οι γονείς τους μπορούν από σήμερα να κλείνουν ραντεβού για το εμβόλιο της Pfizer.

Η σχετική διαδικασία γίνεται μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Ραντεβού κλείνονται επίσης στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, με τα ταυτοποιητικά στοιχεία του γονέα και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Μεγάλο βάρος της εκστρατείας εμβολιασμού πέφτει πλέον στις νεότερες ηλικίες αλλά και σε μια σημαντική μερίδα πολιτών άνω των 50 που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει να εμβολιαστούν.

Την εβδομάδα που μας πέρασε έσπασε το φράγμα του 70% πλήρως εμβολιασμένων για τα άτομα άνω των 60 ετών. Συγκεκριμένα, στους πολίτες άνω των 60 ετών, το 71,5% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, το 75,5% έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση και το ποσοστό αυτό θα ανέλθει κοντά στο 80% αν υπολογίσουμε τα ραντεβού.

Για την ηλικιακή ομάδα 25-29, το 37% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 41%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!