Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Απόφαση-κόλαφος κατά Τραμπ του Ανώτατου Δικαστηρίου για τους «Ονειροπόλους»
[Protagon]: Απόφαση-κόλαφος κατά Τραμπ του Ανώτατου Δικαστηρίου για τους «Ονειροπόλους»

[Protagon]: Απόφαση-κόλαφος κατά Τραμπ του Ανώτατου Δικαστηρίου για τους «Ονειροπόλους»

Τρεις μόλις ημέρες μετά την ιστορική απόφαση υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην εργασία, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανακοίνωσε μία απόφαση-κόλαφο για τον Ντόναλντ Τραμπ, επικυρώνοντας το καθεστώς προστασίας που είχε αναγνωρίσει ο Μπαράκ Ομπάμα σε 700.000 νέους μετανάστες, τους επονομαζόμενους «Ονειροπόλους» (Dreamers), το οποίο επιθυμούσε διακαώς να καταργήσει ο αμερικανός πρόεδρος.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε «αυθαίρετη» και «παρορμητική» την απόφαση της αμερικανικής διοίκησης να αναστείλει το πρόγραμμα DACA του Ομπάμα, το οποίο προστάτευε από την απέλαση τους μετανάστες κάτω των 30 ετών, που είχαν έρθει παράνομα στις ΗΠΑ, όταν ήταν παιδιά.

Ο επικεφαλής του Δικαστηρίου, Τζον Ρόμπερτς, συντάχθηκε με τους τέσσερις προοδευτικούς συναδέλφους του σε αυτήν την απόφαση που ελήφθη με οριακή πλειοψηφία, 5-4.

Ο Ομπάμα είχε άρει το 2012 την απειλή απέλασης σε βάρος των Dreamers, παρέχοντάς τους αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης, κάτι αναγκαίο για να μπορέσουν να βρουν δουλειά, να οδηγούν ή να σπουδάσουν στις ΗΠΑ.

Το 2017, ο Τραμπ αποφάσισε να τερματίσει το πρόγραμμα αυτό, θεωρώντας το «παράνομο».

Δικαστήρια, που συγκλήθηκαν εκτάκτως, ανέστειλαν την απόφασή του, όμως η κυβέρνηση άσκησε έφεση προσφεύγοντας στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο τελικά απεφάνθη κατά του για διαδικαστικούς λόγους.

«Εμείς δεν θα πούμε εάν το DACA ή η κατάργησή του ήταν τεκμηριωμένες πολιτικές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!