Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Από τον Απρίλιο αναζητούσε στους Ιατρικούς Συλλόγους η αστυνομία τον «δρα Θάνατο»
[Protagon]: Από τον Απρίλιο αναζητούσε στους Ιατρικούς Συλλόγους η αστυνομία τον «δρα Θάνατο»

[Protagon]: Από τον Απρίλιο αναζητούσε στους Ιατρικούς Συλλόγους η αστυνομία τον «δρα Θάνατο»

Εγγραφο από τις διωκτικές αρχές είχε λάβει εδώ και περίπου δύο μήνες ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, με το οποίο ζητούσαν να μάθουν αν ο Νίκος Κοντός, ή «δρ Θάνατος», είναι όντως γιατρός, τι είδους πιστοποίηση ειδικότητας έχει λάβει και από ποια πανεπιστήμια.

«Αμέσως στείλαμε αίτημα στους Ιατρικούς Συλλόγους όλης της χώρας και μόλις ολοκληρώσαμε την έρευνα, ενημερώσαμε τις Αρχές ότι, όπως προκύπτει από τα αρχεία, δεν υπάρχει καμία εγγραφή επαγγελματία γιατρού με αυτό το όνομα. Κατόπιν τούτου η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη», λέει στο Protagon ο Γιώργος Ελευθερίου, γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία στις Αρχές, καθώς ο 47χρονος που χρησιμοποιούσε το όνομα Νίκος Κοντός, φέρεται να έπειθε σοβαρά ασθενείς, και κυρίως καρκινοπαθείς, να εγκαταλείψουν τη συμβατική τους θεραπεία και να λάβουν τα δικά του σκευάσματα, τα οποία όπως απεδείχθη ήταν πλαστά, ενώ κάποια από αυτά περιείχαν και τη δραστική ουσία της κάνναβης.

«Η αστυνομία δεν μπορούσε να απαιτήσει κάτι άλλο, καθώς μόνο από τους συλλόγους-μέλη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μπορεί να λάβει τέτοιου είδους βεβαίωση», συμπληρώνει ο κ. Ελευθερίου.

Για να ασκήσει το ιατρικό επάγγελμα ένας γιατρός, θα πρέπει να λάβει άδεια από τον Ιατρικό Σύλλογο της περιοχής του. Ο σύλλογος θα ζητήσει το πτυχίο του και τον τίτλο ειδικότητας και ακολούθως θα διασταυρώσει τις πληροφορίες με το πανεπιστήμιο και το νοσοκομείο όπου έχει σπουδάσει και εργαστεί αντίστοιχα.

«Υπάρχει επίσης μία διεθνής βάση δεδομένων όπου μπορούμε να αναζητήσουμε την εγκυρότητα των όσων έχουν κατατεθεί σε πτυχία του εξωτερικού», συμπληρώνει ο γενικός γραμματέας του ΠΙΣ.

Πώς ελέγχουμε έναν γιατρό

Οι ασθενείς θα πρέπει να είναι «υποψιασμένοι», ειδικά στις περιπτώσεις που κάποιος γιατρός θέλει να τους «πουλήσει» θεραπεία η οποία θα τους ενημερώσει ότι εφαρμόζεται μόνο από τον ίδιο ή ότι έχει κάποια αποκλειστικότητα. «Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, για καμία θεραπεία. Και είναι κάτι που επικαλούνται απατεώνες συχνά για τα λεγόμενα εναλλακτικά σκευάσματα», συμπληρώνει ο κ. Ελευθερίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!