Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Από το Ανόβερο η πρώτη πτήση με τουρίστες στην Κρήτη – 4.000 φθάνουν την Τετάρτη
[Protagon]: Από το Ανόβερο η πρώτη πτήση με τουρίστες στην Κρήτη – 4.000 φθάνουν την Τετάρτη

[Protagon]: Από το Ανόβερο η πρώτη πτήση με τουρίστες στην Κρήτη – 4.000 φθάνουν την Τετάρτη

Μαζί με την υπόλοιπη χώρα άνοιξε για τους τουρίστες και η Κρήτη, με την πρώτη πτήση να προσγειώνεται στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου. Το αεροσκάφος είχα αναχωρήσει από το Ανόβερο με 172 επιβάτες, οι οποίοι κατά την άφιξη τους στο Ηράκλειο έτυγχαν θερμής υποδοχής από τους τοπικούς φορείς.

Oλοι τους είχαν συμπληρώσει το ειδικό έντυπο PLF (passenger locator form), ενώ έγιναν και τα πρώτα 20 τεστ.

Η υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) από τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα, τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in, προβλέπεται με αεροπορική οδηγία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), εν όψει της απελευθέρωσης των πτήσεων εξωτερικού προς τα αεροδρόμια της χώρας μας, ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την αεροπορική οδηγία (Notam), που εκδόθηκε και ισχύει από το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 έως την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, η οποία προβλέπει την υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας PLF. Αναλυτικές οδηγίες υπάρχουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/#/.

Πλέον, όλοι οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να συμπληρώσουν το PLF τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in για να εισέλθουν στη χώρα μας, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με το αεροδρόμιο αναχώρησης, τη διεύθυνση διαμονής τους, το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα, καθώς και τα λοιπά στοιχεία, όπως αυτά καθορίζονται με το παραπάνω έντυπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!