Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Απίστευτο χάος με τα καύσιμα στη Βρετανία – Σε ετοιμότητα ο στρατός
[Protagon]: Απίστευτο χάος με τα καύσιμα στη Βρετανία – Σε ετοιμότητα ο στρατός

[Protagon]: Απίστευτο χάος με τα καύσιμα στη Βρετανία – Σε ετοιμότητα ο στρατός

Τον βρετανικό στρατό έθεσε σε ετοιμότητα ο Μπόρις Τζόνσον για να αναλάβει τις μεταφορές καυσίμων, την ώρα που χιλιάδες Βρετανοί εξακολουθούν να περιμένουν ώρες στην ουρά αναζητώντας λίγη βενζίνη.

Πολλά βενζινάδικα έχουν εξαντλήσει τα αποθέματά τους, ενώ όσα έχουν ακόμα, έχουν ορίσει πλαφόν αγοράς από τους οδηγούς.

Η κυβέρνηση τονίζει ότι το πρόβλημα είναι ο πανικός των καταναλωτών και ότι δεν υπάρχει στην πραγματικότητα έλλειψη καυσίμων. Οι καθυστερήσεις στις μεταφορές, λόγω Brexit και αλλαγής του καθεστώτος των αδειών εργασίας των οδηγών βυτιοφόρων, έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς. Από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, οι πολίτες σπεύδουν να προμηθευθούν βενζίνη, εξαντλώντας τα αποθέματα. Πολλοί οδηγοί, η εργασία των οποίων εξαρτάται άμεσα από τα οχήματά τους, αναγκάστηκαν να διακόψουν την εργασία τους.

Παρόλη την αναταραχή όμως, ο Τζόνσον δεν έδωσε εντολή να ξεκινήσει η συνδρομή του στρατού στις μεταφορές καυσίμων κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα.

«Αν και η βιομηχανία των καυσίμων αναμένει ότι η ζήτηση θα επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα στις επόμενες ημέρες, είναι σωστό να λάβουμε αυτό το απαραίτητο προληπτικό μέτρο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Κουάσι Κουάρτεγκ.

«Εφόσον χρειαστεί, η ανάπτυξη στρατιωτικού προσωπικού θα παράσχει στην αλυσίδα εφοδιασμού πρόσθετη δυνατότητα μεταφοράς καυσίμων, ως ένα προσωρινό μέτρο, ώστε να βοηθήσει στη χαλάρωση των πιέσεων που προκαλούνται από εξάρσεις στη ζήτηση καυσίμων σε τοπικό επίπεδο».

Οι οδηγοί βυτιοφόρων του στρατού θα λάβουν ειδική εκπαίδευση πριν από την ανάπτυξή τους, ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν στην αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται με την αλυσίδα εφοδιασμού, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!