Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Απερρίφθη η ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ για την επικουρική – Καμπάνια ενημέρωσης από ΝΔ-ΟΝΝΕΔ
[Protagon]: Απερρίφθη η ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ για την επικουρική – Καμπάνια ενημέρωσης από ΝΔ-ΟΝΝΕΔ

[Protagon]: Απερρίφθη η ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ για την επικουρική – Καμπάνια ενημέρωσης από ΝΔ-ΟΝΝΕΔ

Με ένσταση αντισυνταγματικότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας για την «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά: εισαγωγή κεφαλαιοποιητικού συστήματος προκαθορισμένων εισφορών στην επικουρική ασφάλιση, ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης και συναφείς διατάξεις».

Η συζήτηση του σχεδίου νόμου για την επικουρική ασφάλιση θα διεξαχθεί σε δύο συνεδριάσεις, προκειμένου να μπορέσουν να τοποθετηθούν όσο περισσότεροι βουλευτές, ενώ την Πέμπτη αναμένεται να τοποθετηθούν και οι πολιτικοί αρχηγοί. Η ονομαστική ψηφοφορία του νομοσχεδίου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το βράδυ της Πέμπτης

Υπέρ του σχεδίου νόμου στην αρμόδια Επιτροπή τάχθηκε η ΝΔ, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν.

Οπως προαναφέρθηκε, με την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα αντισυνταγματικότητας, όπου μεταξύ άλλων υποστηρίζεται ότι το νομοσχέδιο έρχεται σε αντίθεση με το συνταγματικό δικαίωμα της κοινωνικής ασφάλισης όπου ορίζει πως το κράτος οφείλει «να μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων, όπως ορίζει ο νόμος» (αρ. 22παρ.5), καθώς και σε αντίθεση με τις υπ’αριθ. 2287/2015 και 1889/2019 αποφάσεις της Ολομέλειάς του ΣτΕ που έχει αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο κεφαλαιοποίησης της Επικουρικής Ασφάλισης.

Απαντώντας στην ένσταση αντισυνταγματικότητας που στηρίχθηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, και η οποία τελικά απορρίφθηκε, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για εξόφθαλμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!