Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Απάτσι, Νάβαχο και Κοκονίνο δίνουν την Αριζόνα στους Δημοκρατικούς
[Protagon]: Απάτσι, Νάβαχο και Κοκονίνο δίνουν την Αριζόνα στους Δημοκρατικούς

[Protagon]: Απάτσι, Νάβαχο και Κοκονίνο δίνουν την Αριζόνα στους Δημοκρατικούς

Ονομάζεται Αλι Γιάνγκ και είναι μια περήφανη Νάβαχο. Η 30χρονη γυναίκα, διευθύντρια της οργάνωσης Protect the Sacred η οποία ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να ενθαρρύνει τους νέους Αυτόχθονες Αμερικανούς να ασκήσουν τα εκλογικά δικαιώματά τους, ήταν αυτή που κινητοποίησε χιλιάδες ιθαγενείς κατοίκους της Αριζόνα να ψηφίσουν. Και να ψηφίσουν μαζικά και υπέρ του Τζο Μπάιντεν. Όπερ και εγένετο.

Mε το 6% του πληθυσμού της πολιτείας να είναι Αυτόχθονες Αμερικάνοι των φυλών Νάβαχο, Απάτσι και Κοκονίνο, οι πολίτες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στο Μπάιντεν.

Από τους 67.000 Νάβαχο, κάπου μεταξύ 80-90% (πάνω από 55.000) ψήφισαν υπέρ του νεοεκλεγέντος προέδρου.

Άλλοι 110.000 των γειτονικών φυλών επίσης καταψήφισαν τον Τραμπ, καθορίζοντας σε σημαντικό ποσοστό το αποτέλεσμα υπέρ του Μπάιντεν.

«Οι πρόγονοί μας μάς καθοδήγησαν στη μάχη. Για άλλη μια φορά αυτό το πνευματικό ζώο (το άλογο) θα μας βοηθήσει να νικήσουμε τον εχθρό και να δείξουμε ότι η Αριζόνα δεν είναι μια Ρεπουμπλικανική πολιτεία, αλλά μια πολιτεία των Αυτοχθόνων Αμερικανών», σημειώνει ο πατέρας της Αλι Γιάνγκ.

«Οι ψήφοι των Νάβαχο και των ισπανόφωνων αποδεικνύονται καθοριστικοί», προσθέτει.

Πράγματι: είναι μόλις η δεύτερη φορά τα τελευταία 70 χρόνια, που οι ψηφοφόροι της Αριζόνα ψήφισαν Δημοκρατικό πρόεδρο, σε μια πολιτεία σχεδόν νομοτελειακά… Ρεπουμπλικανική.

Και, όντως, λένε οι αναλυτές, οι ισπανόφωνοι της Αριζόνα είχαν εξίσου σημαντική συμβολή στη νίκη του Μπάιντεν -ωστόσο έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι οι Αυτόχθονες Αμερικανοί ψήφισαν αθρόα: σχεδόν το 97% του συνολικού τους πληθυσμού πήγε στις κάλπες πάνω στα άλογα τους, με την αποχή να είναι απειροελάχιστη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!