Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Αντίστροφη μέτρηση για το «λουκέτο» στο εργοστάσιο της Pitsos στην Ελλάδα
[Protagon]: Αντίστροφη μέτρηση για το «λουκέτο» στο εργοστάσιο της Pitsos στην Ελλάδα

[Protagon]: Αντίστροφη μέτρηση για το «λουκέτο» στο εργοστάσιο της Pitsos στην Ελλάδα

Είναι ένα τέλος που είχε προαναγγελθεί, όμως σε κάθε περίπτωση θλιβερό. Η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο του εργοστασίου της PITSOS στην Ελλάδα έχει αρχίσει, όπως αναφέρει επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, η οποία κοινοποιήθηκε και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρόκειται για το τέλος μιας ιστορικής βιομηχανίας που μετρά 155 χρόνια στη χώρα μας, αλλά πέφτει θύμα της παγκοσμιοποίησης.

Στην επιστολή της ΠΟΕΜ σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο του εργοστασίου έχει ήδη ξεκινήσει με την ανακοίνωση της εταιρίας ότι θα σταματήσει τη υπάρχουσα παραγωγή στο Ρέντη στις 31-12-2020». Μάλιστα οι εργαζόμενοι ζητούν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού καθώς και μία συνάντηση μαζί του ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και οι εξαγωγές.

Οπως υπενθύμισε το insider.gr η ιστορική εταιρεία, η οποία εξαγοράστηκε το 2015 από την Bosch Siemens Hausegerate (BSH), προγραμμάτιζε να τερματίσει την παραγωγική δραστηριότητά της στην Ελλάδα και να προχωρήσει στη μεταφορά της παραγωγής στην Τουρκία ήδη από το 2018 –και ένα πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για τους εργαζόμενους είχε τεθεί σε ισχύ το φθινόπωρο του 2017 (εδώ ).

Ωστόσο, μετά από την αρνητική διάσταση που είχε πάρει η δημοσιοποίηση της απόφασης των Γερμανών η διοίκηση της εταιρείας έδωσε μια παράταση στη λειτουργία της βιομηχανίας στον Ρέντη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!