Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Αντισώματα σε όλους τους συμμετέχοντες της μελέτης προκάλεσε το αμερικανικό εμβόλιο
[Protagon]: Αντισώματα σε όλους τους συμμετέχοντες της μελέτης προκάλεσε το αμερικανικό εμβόλιο

[Protagon]: Αντισώματα σε όλους τους συμμετέχοντες της μελέτης προκάλεσε το αμερικανικό εμβόλιο

Το πειραματικό εμβόλιο για τον κορονοϊό που δοκιμάζει η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna, φάνηκε ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό, καθώς πρώτον δημιουργεί ισχυρά αντισώματα που προκαλούν ανοσία απέναντι στην Covid-19 και δεύτερον λειτούργησε σε όλους τους συμμετέχοντες, σύμφωνα με την επιστημονική επιθεώρηση New England Journal of Medicine.

«Και τα 45 άτομα που συμμετείχαν στη μελέτη ανέπτυξαν εξουδετερωτικά αντισώματα, αποτέλεσμα που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό από τους επιστήμονες», γράφει η βρετανική Telegraph .

Μάλιστα, τα αντισώματα τα οποία ανέπτυξαν όλοι τους ήταν τετραπλάσια σε σχέση με ανθρώπους που έχουν νοσήσει και στη συνέχεια αναρρώσει από τον κορονοϊό.

Στις 27 Ιουλίου, εξάλλου, θα ξεκινήσει η εταιρεία το τελικό στάδιο των κλινικών δοκιμών για το πειραματικό εμβόλιό της, σύμφωνα με την ανάρτηση που έχει γίνει στον επίσημο δικτυακό τόπο του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για τις κλινικές δοκιμές (ClinicalTrials.gov).

Στην τελικά κλινική μελέτη θα συμμετάσχουν 30.000 άτομα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν την πρώτη δόση 100 μικρογραμμαρίων του υποψήφιου εμβολίου την πρώτη ημέρα, και μια δεύτερη δόση 29 μέρες αργότερα, ενώ μερικοί από τους συμμετέχοντες θα λάβουν εικονικό φάρμακο.

Τον Μάιο, η εταιρεία είχε δημοσιεύσει τα δεδομένα από τις πρώτες κλινικές δοκιμές, τα οποία έδειξαν ότι το εμβόλιο παρήγαγε εξουδετερωτικά αντισώματα κατά του κορονοϊού, σε τουλάχιστον οκτώ συμμετέχοντες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!