Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Αντιμέτωποι με το 25,4% των αρνητών του εμβολίου
[Protagon]: Αντιμέτωποι με το 25,4% των αρνητών του εμβολίου

[Protagon]: Αντιμέτωποι με το 25,4% των αρνητών του εμβολίου

Δύσκολος αλλά όχι ακατόρθωτος είναι ο στόχος να εμβολιαστεί για τον κορονοϊό το 80% του πληθυσμού στη χώρα μας, καθώς τα άτομα που δηλώνουν κάθετα την πρόθεσή τους να μην εμβολιαστούν αποτελούν το 16,7% του πληθυσμού.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει για τη Ελλάδα σε έρευνα που έκανε στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) το Eurofound , το ίδρυμα της ΕΕ για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας.

Η τάση της πρόθεσης ή άρνησης του εμβολίου προκύπτει από την ανάλυση του τρίτου κύκλου της ηλεκτρονικής έρευνας για την στάση των πολιτών στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Το ίδρυμα διατυπώνει ανησυχία ότι το κλίμα αυτό μπορεί να υπονομεύσει την ικανότητα των κρατών-μελών να εφαρμόσουν με αποτελεσματικότητα ένα ισχυρό πρόγραμμα εμβολιασμού, που θα καλύπτει όλο τον ενήλικο πληθυσμό της Ευρώπης και θα οδηγήσει το συντομότερο δυνατό σε ανοσία της αγέλης την Ενωση.

Πιο αναλυτικά, ο σκληρός πυρήνας των αντιεμβολιαστών στην Ελλάδα αντιστοιχεί στο 16,7% και είναι οι πολίτες που δηλώνουν ότι θεωρούν «πολύ απίθανο» να κάνουν κάποια στιγμή το εμβόλιο του κορονοϊού.

Πρόθεση εμβολιασμού των πολιτών στην Ελλάδα, πηγή: Eurofound

Αν σε αυτό το ποσοστό προστεθεί ακόμη 8,7% που δηλώνει «σχεδόν απίθανο» να κάνει το εμβόλιο, τότε το ποσοστό των αντιεμβολιαστών αυξάνεται και φτάνει στο 25,4%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!